دلایل خارش پوست سر
175

رایج ترین دلایل خارش پوست سر را بشناسید!

یکی از اتفاقات ناخوشایند و آزاردهنده، خارش پوست سر است که به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. در این نوشته می خواهیم رایج ترین دلایل خارش پوست سر را به شما توضیح دهیم و بهترین روشها برای درمان خارش پوست سر را برایتان توضیح دهیم. از شما دعوت می کنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

 

دلایل خارش پوست سر

 

رایج ترین دلایل خارش پوست سر

خارش پوست سر، یکی از موضوعات ناخوشایندی است که نمی توان آن را نادیده گرفت. زیرا مرتباً احساس خارش دارید و گاهی اوقات نیز محکم پوست سرتان را خارش می دهید. در نتیجه به تارهای مو آسیب می رسانید و آنها را شل و ضعیف می کنید. معمولاً خارش پوست سر با ریزش موها همراه است. به همین دلیل باید بعد از پیدا کردن دلایل خارش پوست سر، به دنبال راه درمان این مشکل باشیم تا دچار ریزش موها و مشکلات بعدی نشویم.

گاهی اوقات درمان مشکل خارش پوست سر بسیار راحت است؛ مثلا افرادی که پس از ورزش و تحرک احساس خارش در پوست سر دارند، این موضوع به دلیل تعریق پوست سرشان اتفاق می افتد. زمانی که شما عرق می کنید، لایه ای از سلولهای مرده روی پوست سر شما قرار می گیرد که این موضوع باعث خارش سرتان می شود. برای رفع این مشکل می توانید خیلی راحت به حمام بروید تا عرق و آلودگی و سلولهای مرده از روی پوست سرتان برداشته شود و دیگر احساس سوزش و خارش نکنید. اما بعضی از عوامل خارش پوست سر ریشه ای تر هستند و برای رفع آنها باید از داروهای مخصوص استفاده کنید.

موارد زیر، از جمله مهم ترین دلایل خارش پوست سر هستند که برای درمان آنها باید به پزشک مراجعه کنید:

  • خارش به دلیل شوره سر

در صورتی که پوست سر شما خشک شده و پوسته پوسته شده است و دائماً احساس خارش در سرتان می کنید، به شوره سر مبتلا شده اید و باید به دنبال راهی برای حل این مشکل باشید. شوره سر می تواند دلایل متعددی داشته باشد؛ فشار آوردن به پوست سر و شستشو با شامپوهای نامناسب از جمله دلایل ایجاد شوره در پوست سر است. زمانی که به شوره سر مبتلا شوید، تکه هایی از پوست سر شما خشک می شوند و از پوست سرتان جدا خواهند شد. افرادی که شاهد شوره در بین موهایشان هستند، به احتمال زیاد به خارش پوست سر نیز دچار می شوند.

برای درمان خارش پوست سر و کنترل شوره سر، بهتر است از شامپوهای ضدشوره استفاده کنید و دقیقاً همان طور که روی شامپوها نوشته شده است از آنها استفاده کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید. روی بعضی از شامپوهای ضدشوره نوشته شده است که شامپو را روی پوست سرتان بریزید و به آرامی با نوک انگشتانتان موهای خود را با شامپو ماساژ دهید و بعد از پنج دقیقه موها را آبکشی کنید. در حالی که بعضی از شامپوهای ضدشوره هم هستند که نباید زیاد روی پوست سر و موها باقی بماند و باید سریعاً شسته شوند. اگر دیدید که شامپوی ضدشوره شما چندان موثر نیست، می توانید شامپوی خود را عوض کنید و از شامپوی متفاوتی استفاده کنید. اگر شوره سر شما به دلیل بیماری یا مشکل خاصی به وجود نیامده است، نیازی نیست به پزشک مراجعه کنید؛ اما در صورتی که شوره های سر با اگزما یا عفونت قارچی همراه است، باید توسط پزشک درمان شوید.

  • واکنش پوست سر به محصولات مراقبت از مو

یکی دیگر از دلایل خارش پوست سر، واکنش نشان دادن به محصولات مراقبت از مو است. بسیاری از افراد پس از شستشوی موها با شامپو، به خوبی آن را آبکشی نمی کنند. در نتیجه، باقی ماندن مواد شوینده روی پوست سر باعث تحریک شدن پوست می شود. برای رفع این مشکل، باید به مدل آبکشی موهای خود بیشتر توجه کنید تا هیچ گونه مواد شوینده ای بین موهای شما باقی نماند. اگر نمی دانید که کدام محصولات برای موهای شما مناسب است، پیشنهاد می کنیم نکات مهم برای انتخاب بهترین شامپوی ضدریزش مو را مطالعه کنید.

  • درماتیت تماسی آلرژیک

زمانی که خارش پوست سر با جوش و بثورات پوستی همراه باشد، وضعیت درماتیت تماسی آلرژیک برای فرد پیش می آید. این وضعیت بیشتر برای افرادی پیش می آید که موهایشان را رنگ می کنند. وجود ترکیبی به نام «پارا فنیلن دی آمین» در رنگ مو باعث به وجود آمدن این اتفاق می شود. این ترکیبات شیمیایی به قدری قوی هستند که در صورت برخورد با پوست سر و صورت، فرد به خارش و بثورات پوستی مبتلا می شود. اگر خارش پوست سر شما به دلیل درماتیت تماسی آلرژیک است، بهتر است از محصولات شیمیایی قوی و حساسیت‌زا استفاده نکنید تا شاهد چنین اتفاقاتی نباشید. برای رنگ کردن موهای خود نیز می توانید از رنگ های گیاهی استفاده کنید که فاقد مواد شیمیایی هستند.

 

خارش سر به دلیل وجود شپش

 

  • خارش سر به دلیل وجود شپش

یکی از رایج ترین علائم خارش پوست سر، وجود شپش است. برای اینکه مطمئن شوید که بین موهای شما شپش وجود دارد یا خیر، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا پوست سر شما را بررسی کرده و این حشرات کوچک را در میان موهای شما پیدا کند. چنانچه خارش پوست سر شما به دلیل وجود حشرات ریز مانند شپش ها اتفاق افتاده است، باید از داروهای مناسب برای از بین بردن شپش ها استفاده کنید که این محصولات می توانند انواع حشرات مانند شپش ها را از بین ببرند. پزشک متخصص پوست و مو می تواند بهترین دارو برای از بین بردن شپش ها را به شما معرفی کند.

  • بیماری عفونی گال

گال یا جرب، یک بیماری عفونی و مسری است که می تواند باعث خارش پوست سر شما شود. گال، یک حشره کوچک است که می تواند به پوست سر شما نفوذ کند و باعث ایجاد خارش در پوست سر شود. شایع ترین علامت وجود گال، خارش پوست سر است که گاهی اوقات به قدری زیاد می شود که واقعا برای شما اذیت کننده خواهد شد. نکته ای که باید بدانید این است که برای پی بردن به وجود گال باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا بعد از معاینه پوست سر شما، داروهای درمانی موردنیاز برای رفع گال را برای شما تجویز کند.

  • پسوریازیس پوست سر

یکی دیگر از مشکلاتی که باعث خارش پوست سر می شود، پسوریازیس است. زمانی که فرد به پسوریازیس مبتلا می شود، پوست سرش پوسته پوسته می شود و شاهد به وجود آمدن شوره روی موهایش خواهد بود.  همچنین پسوریازیس با ایجاد لکه های قرمز رنگ، ریزش مو و خشکی پوست همراه است. گاهی وقتها پوست سر در اثر پسوریازیس دچار خونریزی می شود که اتفاقی نگران کننده برای پوست سر و موها محسوب می شود. برای درمان پسوریازیس پوست سر می توان از روشهای متعددی استفاده کرد. بعضی از افراد با استفاده از شامپوهای مخصوص و درمان های دارویی این مشکل را حل می کنند، ولی بعضی ها باید حتما از دارو استفاده کنند تا بتوانند پسوریازیس را درمان کنند.

 

اگزما در پوست سر

 

  • مشکل اگزما در پوست سر

یکی دیگر از دلایل خارش پوست سر، اگزما است. اگزما یا درماتیت آتوپیک، یکی از موضوعاتی است که باعث قرمز شدن و پوسته پوسته شدن پوست سر شما می شود. بعضی از افراد به قدری خارش را حس می کنند که این موضوع دیگر به سوزش تبدیل شده است. متاسفانه اگزما می تواند روی کل پوست سر شما گسترش پیدا کند و مشکل خارش پوست سر را بسیار بیشتر کند. به همین دلیل برای درمان اگزما در پوست سرتان باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا بهترین روش برای درمان این مشکل را به شما معرفی کند.

  • مشکلات عصبی و مسائل روانی

اگر بدون وجود جوش و قرمزی یا دیگر واکنش های پوستی به مشکل خارش شدید پوست سر مبتلا شده اید و این موضوع شما را آزار می دهد، احتمالاً به دلیل وجود مشکلات عصبی است. در صورت وجود مشکل عصبی، این موضوع روی پوست سر شما نیز تاثیر می گذارد و می تواند باعث ریزش موها، خارش پوست سر یا خونریزی از پوست سر شود. در اثر بیماری هایی مانند دیابت، زونا، عملکرد سیستم عصبی شما با اختلال روبرو می شود و این موضوعات باعث خارش شدید پوست سر شما می شوند. زمانی که به پزشک متخصص پوست و مو یا پزشک عمومی مراجعه کنید، پزشک روش درمانی مناسب برای رفع مشکل شما را تجویز می کند.

 

مشکلات پوست سر

 

  • سرطان پوست

در صورتی که سرطان پوست به پوست سر شما برسد، ممکن است باعث خارش پوست سر شما شود. به همین دلیل بهتر است به متخصص پوست مراجعه کنید تا وضعیت سلامتی شما را بررسی کند. برای پی بردن به سرطان باید ابتدا آزمایش های مربوطه را انجام دهید. در صورتی که آزمایش خون نشان دهنده سرطان پوست باشد، پزشک متخصص به شما روشهای درمانی برای رفع مشکل خارش پوست را بازگو خواهد کرد.

جمع‌بندی مطالب

در این نوشته با رایج ترین دلایل خارش پوست سر آشنا شدید و دانستید که چه مسائلی باعث خارش در پوست سر می شود و برای درمان این مشکلات چه باید کرد. اگر به تازگی با مشکل خارش در پوست سرتان روبرو شده اید، بهتر است ابتدا شامپوی خود را عوض کنید و از رنگ کردن موهای خود خودداری کنید تا پوست سرتان بیش از حد حساس نشود. همچنین استفاده از روغنهای گیاهی و طبیعی مانند روغن نارگیل، روغن نعناع فلفلی و روغن درخت چای به کاهش مشکل خارش پوست سر کمک می کند. هر شب قبل از خواب می توانید کف سر خود را با این روغن ها ماساژ دهید و صبح روز بعد موهایتان را بشویید. همچنین استفاده از شامپوهای خاص مانند شامپو کتوکونازول به رفع این مشکل کمک می کند. علاوه بر اینها، کنترل استرس و نگرانی هم به شما کمک می کند تا کمتر درگیر مشکل خارش در قسمت پوست سر باشید. بنابراین با ورزش، یوگا و مراقبه سعی کنید که بدن خود را آرام و ریلکس کنید.

در صورتی که مشکل شما با این اقدامات حل نشد، خوب است به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا بهترین روشها برای درمان خارش پوست سرتان را برای شما تجویز کند.

برای خرید بهترین مواد کراتین مو می توانید از محصولات فروشگاه سعیده درویش زاد استفاده کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط