ارتباط بین دیابت و ریزش مو
129

آیا دیابت موجب ریزش مو می شود؟

آیا دیابت و ریزش مو به هم ارتباط دارند؟ بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، از ریختن موهایشان شکایت دارند. عوارض چشمی ناشی از دیابت یا بیماری های قلبی و عروق و مشکلات کلیه و … یک مشکل شایع است. به این موارد ریزش موی سر را نیز اضافه کنید. وقتی موهای فرد دیابتی شروع به ریختن می کند، نگرانی های بیشتری به همراه دارد زیرا مو به طور مستقیم روی زیبایی و جذابیت چهره تاثیر گذار است.

ریزش مو یک چرخه طبیعی است و به طور کلی، بیماری به حساب نمی آید. اما هر نوع ریزش مو که به صورت ناگهانی شروع شود حتما نگران کننده است. به خصوص وقتی هم زمان با ابتلای شخص به بیماری دیابت، ریزش موی شدید به وجود می آید این نگرانی ها بیشتر هم می شود. در این صورت دیگر نمی توانیم ریختن موها را یک چرخه طبیعی بدانیم صد در صد این نوع ریزش مو ارتباط مستقیم با دیابت دارد.

اگر تاکنون موهای قوی و خوبی داشتید اما به تازگی و بدون جهت، موها شروع به ریزش کرده بد نیست یک تست سلامت عمومی بدن و همچنین دیابت را انجام دهید. تشخیص دیابت و ریزش مو وابسته به آن، بر عهده پزشک متخصص است. خبر خوب اینکه با کنترل بیماری دیابت بدون تردید ریزش مو متوقف می شود و شاهد رشد دوباره موها خواهید بود.

در این مطلب روی نحوه تاثیر بیماری دیابت و ریزش مو بررسی صورت گرفته که در ادامه می خواهید.

دیابت و ریزش مو

آیا دیابت و ریزش مو به هم ارتباط دارند؟

دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد. همین موضوع گاهی موجب می شود تا تشخیص علت ریزش مو خیلی سخت تر باشد. از طرفی حتی ریزش مو در زنان و مردان نیز به دلایل متفاوتی اتفاق می افتد. در مورد اثرات دیابت روی انگشتان دست و پا، چشم و … هشدار داده می شود اما در مورد ریزش مو چطور؟

دیابت و ریزش مو موضوعی شایع است که به ندرت در موردش صحبت شده است. شاید این مشکل در مقایسه با سایر عوارض بیماری دیابت، چندان مهم نباشد. اما بیماران دیابتی به خوبی می دانند که هر تار مویی که به همراه شانه زدن یا استحمام و … از پوست سر جدا می شود، چقدر آزار دهنده است. تا چشم به هم بزنید بخش هایی از پوست سر خالی می شود و طاسی سر خود نمایی می کند. چه زن باشید و چه مرد همیشه نازک شدن مو و ریزش مو نگران کننده است. داشتن موهای پر پشت و زیبا به احساس زیبایی زنانگی و مردانگی کمک می کند.

موهای کودکان تان را با خدمات کراتینه مو کودکان ما تازه و زیبا کنید.

دیابت از طرق مختلف در ریزش مو سهیم است از جمله این موارد:

-سطح قند خون بالا و فولیکول مو

دیابت یا قند خون یک بیماری شایع در همه سنین است. این مشکل در هر دو جنس دیده می شود. حتی کودکان و جوانان نیز همانند بزرگسالان، احتمال ابتلا به دیابت را دارند. در سال های اخیر با توجه به سبک زندگی شهرنشینی و کم تحرکی، سن ابتلا به دیابت پایین تر آمده است.

افزایش سطح قند خون می تواند به سلامت عمومی بدن آسیب بزند. در این بین فولیکول های مو نیز در امان نخواهند بود. فولیکول ها مواد مورد نیاز را از طریق مویرگ های خونی در پوست سر دریافت می کنند. وقتی سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی است، مواد مغذی و اکسیژن کمتری به فولیکول های مو می رسد.

کاهش اکسیژن و مواد مغذی به فولیکول مو در صورت ادامه دار بودن، منجر به نازک شدن مو می شود. موهای نازک، سست و ضعیف هستند. به مرور این موها می ریزد و تا وقتی که قند خون کنترل نشود، اوضاع بهتر نخواهد شد. موهای باقی مانده نیز درخشندگی و زیبایی خود را از دست می دهند و خشک و شکننده به نظر می رسند.

ریزش مو در بیماران دیابتی

– مشکلات تیروئید در دیابت

دیابت می تواند به صورت ژنتیک منتقل شود. در این صورت فرد مبتلا از سنین کمتر دچار قند خون بالا می شود. همه افراد مبتلا به دیابت این بیماری را در ژن خود ندارند. در واقع دیابت می تواند به صورت ارثی و یا در اثر سبک زندگی، ایجاد شود. تغییرات هورمونی زیادی هم زمان با دیابت در بدن بروز می کند. این موضوع مربوط به افزایش سطح قند خون است. افزایش هورمون تستوسترون در بیماری دیابت رایج است. اما این تنها یکی از مشکلات است.

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 باید هر سال یکبار سطح تیروئید خود را چک کنند.کم کاری تیروئید در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 شایع است. در بقیه موارد احتمال ابتلا به بیماری هایپو یا پرکاری تیروئید نیز وجود دارد. کم کاری و پر کاری تیروئید هر دو باعث ریزش مو می شوند. دیابت و ریزش مو ناشی از تیروئید را جدی بگیرید.

تشخیص تیروئید با یک تست ساده پزشکی امکان پذیر است. برای جلوگیری از ریزش موی بیشتر هر چه سریع تر نسبت به درمان تیروئید و قند خون اقدام کنید. تحقیقات همچنان نشان می دهد که رژیم غذایی بدون گلوتن تأثیر قابل توجهی بر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید دارد که می تواند عواقبی مانند ریزش مو را کاهش دهد.

دلایل ریزش مو چیست؟

-بیماری های خود ایمنی در دیابت

به نظر می رسد شرایط ایمنی بدن می تواند در افزایش ریزش مو تاثیر بگذارد. بین دیابت و ریزش مو ارتباط مستقیم وجود دارد. همینطور تمام افرادی که در اثر تغییرات هورمونی دچار اشکال در ایمنی بدن شوند نیز، عوارض دیابت را تجربه می کنند. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به اشتباه، فولیکول مو را مورد تهاجم قرار می دهد. در این صورت فولیکول ها از بین می روند و ریزش مو هم شدت می گیرد.

آلوپسی آره آتا یکی از شایع ترین بیماری های خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت خود حمله می کند. علاوه بر موی سر، ابروها و موهای سایر نقاط بدن نیز به این مشکل مبتلا می شود. در صورت تشخیص به موقع امکان حفظ موهای سر وجود دارد. درمان آلوپسی ساده نیست و با درمان های خانگی برطرف نمی شود.

برای درمان گاهی از داروهای قوی تر استفاده می شود. تهاجمی ترین گزینه درمان آلوپسی یک داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی است که به عنوان “کورتیکواستروئیدها ” شناخته می شود. این دارو به صورت موضعی یا از طریق تزریق مستقیم در پوست سر قابل استفاده است. با توجه به عوارض نسبتا جدی این دارو، سعی شده تا کمتر در درمان ریزش موی دیابتی از آن استفاده شود.

در این مورد به توصیه های پزشک متخصص توجه کنید

بیماری های مرتبط با قند خون بالا

-ارتباط دیابت و ریزش مو و استرس

بسیاری از مبتلایان به دیابت با استرس دست و پنجه نرم می کنند. وقتی موها دسته دسته شروع به ریختن می کند واقعا هم دلهره آور است. این موضوع را به عدم تعادل هورمون ها اضافه کنید تا متوجه استرس بیمارن دیابتی بشوید.

پس از تشخیص دیابت می توان از داروهای مهار کننده بیماری کمک کند. درمان بیماری روی تنظیم هورمون ها تاثیر دارد و  روند ریزش مو را کاهش می دهد. پس از توقف ریزش مو، به مرور موها شروع به رشد می کنند. کم پشت شدن مو در دیابت، دائمی نیست. با ورزش و مدیتیشن می توانید کمی از استرس کم کنید و منتظر نتیجه درمان باشید.

-ریزش مو در اثر کم خونی و دیابت

کم خونی از شایع ترین علل ریزش مو در افراد است. اگرچه کم خونی مخصوص افراد دیابتی نیست ولی در بیماران مبتلا به دیابت، کم خونی نیز مشاهده می شود. در افرادی که عملکرد کلیوی به دلیل افزایش سطح قند خون، دچار اختلال شده کم خونی شیوع بیشتری دارد. درگیری کلیه یکی از عوارض خطرناک در بیماران دیابتی است که منجر به کم خونی نیز می شود.

هم زمانی دیابت و ریزش مو در اثر کم خونی یک عامل هشدار دهنده جدی است. در اثر بالا رفتن سطح اوره خون و همچنین دفع پروتئین، کلیه ها به شدت آسیب می بینند. نارسایی کلیوی روی هورمون های محرک خون سازی نیز تاثیر می گذارد. این نوع کم خونی با سطح پایین آهن در خون مشخص می شود. پس از تشخیص پزشکی، درمان با مکمل های آهن امکان پذیر است.

بهترین منابع آهن عبارتند از: گوشت گاو بدون چربی، صدف، مرغ ، بوقلمون، لوبیا، عدس، توفو، سبزیجات برگ تیره (مانند اسفناج) ، بادام هندی و سیب زمینی. این مواد تداخلی با داروهای درمان دیابت ندارند پس با خیال راحت از این خوراکی ها استفاده کنید.

ریزش موی هورمونی

 

مرکز تخصصی کراتینه و احیا مو سعیده درویش زاده

استفاده مداوم از مواد دکلره برای روشن کردن مو، بدترین کاری است که می توانید برای زیبایی موهایتان انجام دهید. با این تصمیم به کلی موها را از بین می برید. سوختگی موها، پوک و پودر شدن ساقه مو، خمیری شدن و پف و وز مو بعد از دکلره، از مشکلات رایج است. در این صورت تنها چاره، این است که موها را ترمیم کنید.

در مرکز تخصصی زیبایی مو درویش زاده، با استفاده از ویتامینه های کابین موها احیا شده و زیبایی فوق العاده ای پیدا می کنند. پس از درمان از نتیجه کار شگفت زده خواهید شد. درمان کابین هم روی موی رنگ شده و هم موهای طبیعی و رنگ نشده قابل انجام است. حتی اگر موهایتان به نظر سالم است و تاکنون از مواد دکلره استفاده نکرده اید نیز می توانید با تراپی های تخصصی کابین، جذابیت موها را چند برابر افزایش دهید.

جهت کسب اطلاع از خدمات سالن و رزرو وقت همین حالا تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط