بیماری های مرتبط با ریزش مو
211

چه بیماری هایی باعث ریزش مو می شوند؟

ریزش مو یک مشکل همگانی است که همه گروه های سنی را درگیر کرده است. عوامل زیادی در این قضیه دخالت دارند حتی برخی بیماری ها نیز می توانند روند ریزش مو را افزایش دهند. بیماریهای مرتبط با ریزش مو در زن و مرد دارای منشا متفاوتی است و توسط پزشک متخصص تشخیص داده می شود. گاهی مصرف برخی داروها و گاهی نیز اختلال در عملکرد هورمون ها و یا سیستم ایمنی بدن، عامل ایجاد بیماری است.

در نظر داشته باشید که موها به طور طبیعی ریزش دارد اما تعداد موهای ریخته شده در یک شبانه روز نباید از 100 عدد بیشتر باشد. در ریزش موی طبیعی هرگز شاهد خالی شدن سر و دیده شدن پوست کف سر نخواهیم بود. موهایی که به طور طبیعی در چرخه رشد مو دچار ریزش می شوند به طور مکرر با موهای جدید جایگزین می شوند و جای هیچ نگرانی نیست.

بیماریهای مرتبط با ریزش مو

تشخیص قطعی این بیماری ها با پزشک متخصص پوست و مو است. در صورت ابتلا به هر یک از این بیماری ها حتما باید تحت درمان پزشکی قرار بگیرید. درمان های خانگی و طب سنتی و گیاهان دارویی و موارد مشابه اصلا پیشنهاد نمی شود.

تا زمانی که برای درمان اقدام نکنید همواره ریزش مو ادامه دارد. حتی در بسیاری موارد سر به طور کامل طاس می شود. در صورت عدم مراجعه به موقع برای درمان، امکان توقف دائمی رشد مو نیز وجود دارد. در ادامه به برخی از این بیماری ها اشاره شده است.

انواع بیماری های مرتبط با ریزش مو

لوپوس

لوپوس یک بیماری خود ایمنی مزمن است که با درد و التهاب در سراسر بدن همراه است. امکان ابتلا به لوپوس در زنان بین 15 تا 44 ساله بسیار بیشتر از دیگر افراد است. در افرادی که سابقه فامیلی لوپوس را دارند، احتمال درگیری در آینده بیشتر است. این بیماری غالبا پوست سر فرد را مورد تهاجم قرار می دهد.

علاوه بر کف سر، پوست صورت نیز می تواند به لوپوس مبتلا شود. در این بیماری موها به تدریج نازک می شوند و بعد به صورت توده ای شروع به ریزش می کنند. ریزش ابرو، مژه ، ریش و موهای بدن نیز در این بیماری شایع است.

اگر به دنبال سامبره مو هستید، با استفاده از خدمات ما، به یک تغییر زیبا و جذاب در ظاهر خود برسید.

سندرم سوزش پوست سر( تریکودینیا )

شاید در این مورد کمتر شنیده باشید ولی بسیاری از افراد به نوعی با این بیماری درگیر هستند. در برخی موارد پوست سر دچار خارش، سوزن سوزن شدن و احساس سوزش شدید است. این موارد گاهی با ریزش مو توام می شود که بسیار آزار دهنده است.

این نوع ریزش مو باعث ریزش فولیکول های مو به صورت توده های گرد از پوست سر و گاهی حتی بدن می شود. بار روانی این بیماری بسیار شدیدتر است و فرد مبتلا دچار هراس می شود. البته هر نوع خارش سر نشان دهنده وجود تریکودینیا نیست و این موضوع پس از آزمایشات پزشکی مشخص می شود.

ریختن موها بعد از شیمی درمانی

سرطان

سرطان به طور خود به خودی مسئول ریزش موی بیماران نیست. اما درمان های سرطان به نوعی است که موها را تحت تاثیر قرار می دهد. ریزش مو یک عارضه جانبی در شیمی درمانی، پرتو درمانی و دیگر روش های متداول برای از بین بردن غدد سرطانی به حساب می آید.

ریزش مو می تواند روی پوست سر و یا در دیگر نواحی بدن نیز ایجاد شود. معمولا طی چند هفته بعد از درمان، ریختن موها شروع می شود و به تدریج پیشرفت می کند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) از بیماریهای مرتبط با ریزش موی زنانه است. علت ایجاد بیماری، اختلال هورمونی و تولید اضافی هورمون های آندروژن شناخته شده. در این بیماری موهای صورت و چانه، گردن و قفسه سینه دچار پر مویی می شوند اما برعکس موهای سر شروع به ریزش می کنند.

مشکلات تیروئید

تیروئید یک غده پروانه ای شکل و بسیار پر فایده است. این غده در قسمت جلوی گردن قرار دارد و  مسئول تولید هورمون های کنترل کننده متابولیسم است. احتمال ابتلای زنان پنج تا هشت برابر بیشتر از مردان است. هر گونه اختلال در عملکرد غده تیروئید روی ریزش مو تاثیر مستقیم دارد. ریزش موی تیروئیدی دائمی نیست و طاسی ایجاد نمی کند.

تیروئید و ریختن موهای سر

تریکوتیلومانیا از بیماریهای مرتبط با ریزش مو

آیا تا به حال متوجه شده اید که شخصی با موهای خود بازی کند تا حدی که تارهای مو از سرش کنده شود؟ شاید حتی خودتان نیز به این عارضه مبتلا باشید. تریکوتیلومانیا نوعی اختلال وسواسی است و در حیطه بیماری های مرتبط با اختلالات روانی طبقه بندی می شود. در این بیماری فرد به طور مکرر و غیر قابل کنترل، فولیکول های مو را نابود می کند.

به بیان ساده، فرد به طور عمدی موها را می کشد تا کنده شود. فقط هم موهای سر درگیر نیستند حتی کندن موهای ابرو، ریش و مژه و … نیز در این افراد دیده می شود. تخمین زده می شود که 1 تا 2 درصد از بزرگسالان و نوجوانان از تریکوتیلومانیا رنج می برند. اکثر مبتلایان زنان هستند و این وضعیت ممکن است هفته ها، ماه ها و حتی سال ها ادامه داشته باشد.

اختلال تریکوتیلومانیا یکی از ده‌ها علت ریزش مو محسوب می‌شود ولی به گاهی ناشناخته باقی می ماند. در اغلب موارد حتی خود شخص متوجه نمی شود که موهایش را می کند. متاسفانه بازی کشیدن و کندن موها موجب توقف در رشد طبیعی مو می شود. آمارها نشان می دهد که  تریکوتیلوما قبل از 17 سالگی شروع می‌شود و در زنان حدود چهار برابر بیشتر از مردان است.

تلوژن افلوویوم از بیماریهای مرتبط با ریزش مو

این نوع ریزش مو به عنوان عارضه جانبی دارویی شناخته می شود. در افرادی که از داروهای خاص استفاده می کنند احتمال ابتلا به تلوژن افلوویوم بیشتر است. به طور معمول ریزش مو را می توان از عوارض احتمالی مصرف دارو دانست اما همه داروها چنین مشکلی ایجاد نمی کنند. در ضمن همه کسانی که از یک نوع داروی خاص استفاده می کنند نیز به ریزش موی ناگهانی دچار نمی شوند.

در این بیماری فولیکول های مو  کاملا طبیعی هستند. حتی پس از قطع مصرف دارو، امکان رشد مجدد موهای ریخته شده نیز وجود دارد.

ریزش موی شدید در زنان

آلوپسی آندروژنیک

این نوع ریزش مو به طاسی الگوی مردانه و طاسی الگوی زنانه معروف است. الگوی ریز مو قابل پیش بینی است و برخی عوامل ژنتیکی و محیطی در آن نقش دارند. به طور معمول موها از برخی نقاط شروع به عقب نشینی می کنند. این روند تا طاسی ادامه دارد. البته مردان بیش از زنان با چنین مشکلی مواجه هستید.

موی خانم ها با الگوی طاسی زنانه، به ندرت کچلی به هم دارد. در اغلب موارد ضخامت مو بسیار کم می شود و ریزش مو نیز ادامه دارد اما سر، کامل طاس نمی شود. طبق تحقیقات آکادمی پوست و موی آمریکا، تقریبا نیمی از مردان 50 ساله و حدود 40 درصد از زنان بالای 70 سال، درگیر آلوپسی آندروژنیک هستند.

آلوپسی کششی

این نوع ریزش مو در اثر فشار مکرر و شدید بر فولیکول های مو ایجاد می شود. اگر مکرراً موهای خود را با دم اسبی تنگ ببندید احتمال ریزش مو در نواحی تحت کشش، بیشتر است. اگر حالت دادن به موها  بخشی از روال زیبایی شما است، دقت کنید که موها تحت تنش و فشار قرار نگیرند. کشیده شدن پوست سر در اثر سفت بستن موها و برخی مدل موها یک کار صد در صد اشتباه است.

علاوه بر آن استفاده مداوم از کلاه تنگ، روسری و مقنعه نیز می تواند موجب ایجاد آلوپسی کششی شود. با توجه به شکل مدل مو و یا نحوه بستن و حالت دادن به موها، الگوی ریزش تغییر می کند. البته معمولا ریزش مو با تکه هایی در اطراف خط مو یا بالای شقیقه شروع می شود. در مراحل اولیه موهای شکسته و قرمزی اطراف فولیکول های مو قابل مشاهده است.

در نهایت فولیکول های مو نیز ملتهب شده و منجر به ایجاد جوش در سر می شود. ( فولیکولیت )

چرا موها می ریزد؟

آلوپسی آره آتا از بیماریهای مرتبط با ریزش مو

آلوپسی از بدترین بیماریهای مرتبط با ریزش مو است. میزان استرس ناشی از ریزش مو به حدی زیاد است که روند زندگی عادی فرد بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد. آلوپسی آره آتا از بیماری است که در اثر عدم تعادل سیستم ایمنی بدن ایجاد می شود. این بیماری به عنوان ریزش موی سکه ای نیز معروف است.

به طور ناگهانی صبح که از خواب بیدار می شوید یک دسته مو روی بالش خود می بینید. این اصلا اتفاق خوشایندی نیست. در این بیماری سیستم ایمنی بدن شخص، به فولیکول های مو حمله می کند. در واقع  سیستم ایمنی به اشتباه فولیکول های مو را عامل خارجی و تهدید تصور می کند.

طبق تحقیقات انجام شده، هر کسی می تواند به این بیماری دچار شود. اما درصد ابتلا در کسانی که در خانواده سابقه ابتلا وجود دارد، بیشتر است. چنانچه در افراد نزدیک خانواده اختلالات خود ایمنی مانند دیابت، لوپوس یا بیماری تیروئید هست، بیشتر مراقبت باشید.

بیماریهای مرتبط با ریزش مو سکه ای

مرکز تخصصی کراتینه و احیا مو سعیده درویش زاده

با مراقبت از موها همیشه زیبا و جذاب بمانید. اگر موهایتان در اثر شرایط محیطی یا مواد شیمیایی دچار آسیب شده، هنوز راهی برای درمان آن وجود دارد. با پیشرفت های اخیر در صنعت زیبایی و آرایشگری، می توان هر موی آسیب دیده و مشکل داری را درمان کرد.

در این مرکز با ترکیبات موثر از ذرات نانو برای ترمیم و احیای موهای دمیج، استفاده می شود. قدرت نفوذ پذیری ذرات نانو به دلیل کوچک بودن، بسیار زیاد است. چاره خشکی و شکنندگی و پف و وز موهایتان انواع تراپی با ذرات نانو است. نانو پلکس تراپی، نانو کراتینه مو، نانو بوتاکس مو، نانو پروتئین تراپی و ….می تواند سلامت موهایتان را باز گرداند.

جهت مشاوره و تصمیم گیری در مورد بهترین و موثرترین روش احیا مو، با ما تماس بگیرید. مشاوره های تخصصی کاملا رایگان ارائه می شود.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط