مراقبت از کوتیکول موی سر
758

روش های مراقبت از کوتیکول مو

یک تار مو با ظاهری ظریف و باریک، دنیایی از شگفتی ها را در خود جای داده است. همین تار موی نازک، از چندین لایه تشکیل شده است. کوتیکول خارجی ترین لایه مو است که سلامت آن روی زیبایی موها تاثیر زیادی دارد. با مراقبت از کوتیکول مو می توانید سلامت موهایتان را بیمه کنید. همه لوازمی که برای حالت دادن موها استفاده می کنید یا موادی که به طور روتین روی موها قرار می دهید همگی روی لایه کوتیکول تغییر ایجاد می کند.

موی انسان از دو بخش ساقه و ریشه تشکیل شده است. ساقه از یک فولیکول مو که در زیر پوست قرار دارد، بیرون می آید. کلی غدد چربی و رگ های خونی و جزئیات دیگر دست به دست هم می دهند تا ساقه مو، سالم و سلامت باشد. بخش ساقه نیز از لایه های متفاوتی تشکیل شده است که کوتیکول یکی از آن قسمت ها است. حتی ساختار کوتیکول نیز دارای جزئیات زیادی است و به طور کلی یک دنیا مولکول و اتم در هر تار موی باریک، جا خوش کرده اند.

مراقبت از کوتیکول مو

کوتیکول مو چیست؟

برای مراقبت از کوتیکول مو کارهای زیادی می توان انجام داد ولی قبل از همه بهتر است با ساختار کوتیکول آشنا شویم. اگر موهایتان خشک و شکننده است یا با پف و وز مو درگیر هستید حتم داشته باشید که لایه کوتیکول مو دچار مشکل شده است. به طور کلی 10 درصد از وزن مو مربوط به کوتیکول است. این لایه، به نوعی محافظ مو است هر گونه تغییرات محیطی از قبیل سرما و گرما می تواند موجب آسیب به کوتیکول مو شود. این آسیب به شکل زبری، خشکی و خشن شدن موها بروز می کند.

کوتیکول بخش بسیار مهمی در مو است که موجب انعطاف مو و کشسانی آن می شود. این لایه  در زیر میکروسکوپ چیزی شبیه به پولک ماهی است. در واقع کوتیکول یک دست و صاف و هموار نیست بلکه به صورت لایه به لایه سرتاسر تار مو را می پوشاند. این لایه از مغز مو در برابر تنش های فیزیکی و شیمیایی، محافظت می کند. مراقبت از کوتیکول مو به همین علت بسیار مهم است اگر این لایه سالم نباشد مو در برابر همه تنش های محیطی، بی دفاع باقی می ماند و دچار صدمات جبران ناپذیری می شود.

در تصویر میکروسکوپی یک تار مو دیده می شود که به خوبی می توانید لایه کوتیکول را تشخیص دهید. در لایه کوتیکول برش های عرضی 5 با ضخامت 5 میکورمتری دیده می شود. این برش ها با زاویه مشخصی روی هم قرار می گیرند. تغییر فاصله این برش ها به وضوح ظاهر مو را تحت تاثیر می دهد. هر لایه کوتیکول مو خودش از 6 لایه متفاوت تشکیل شده است.

با استفاده از خدمات نانو کراتینه مو ما، موهایتان را نرم، صاف و درخشان کنید.

لایه های کوتیکول مو

لایه های کوتیکول مو کدامند؟

کوتیکول خارجی ترین لایه مو است بعد از مدولا و کورتکس مو قرار دارد. هر بار که موها را شانه می کنید یا از وسایل حرارتی برای حالت دادن موها استفاده می کنید، کوتیکول در معرض آسیب قرار می گیرد. شامپو ها، نرم کننده ها، ژل مو و …. همگی می توانند در تخریب این لایه محافظ سهیم باشند. مراقبت از کوتیکول مو را جدی بگیرید زیرا اگر این لایه از بین برود، مدولا و کورتکس نیز به سرعت دچار اسیب می شوند. لایه های زیرین در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی اصلا مقاوم نیستند.

کیفیت کوتیکول تعیین کننده تخلخل مو است. این موضوع تا حد زیادی ژنتیکی است ولی عوامل بیرونی نیز می تواند در کاهش تخلخل مو تاثیرگذار باشد. اگر کوتیکول مو آسیب ببیند تخلخل مو نیز دچار مشکل می شود. در نتیجه موها زیر و خشک و شکننده و وز می شوند. حرارت و مواد شیمیایی بزرگ ترین دشمنان لایه کوتیکول هستند. هر لایه کوتیکول به صورت مجزا شامل 6 لایه گوناگون است.

لایه های کوتیکول مو

1-hair surface

کوتیکول پوشش خارجی ساقه مو است ولی hair surface یا لایه سطح مو، قسمت خارجی کوتیکول است. این بخش به طور مستقیم با محیط در ارتباط است. درخشندگی و حالت پذیری مو ارتباط با لایه سطحی مو دارد. اگر موهایتان مات و کدر شده یا به اصطلاح برق دارد، لایه سطحی آسیب دیده است.

2-Epicuticle

لایه اپی کوتیکول دارای ساختاری پروتئینی است. قطر این لایه بسیار نازک بوده و در حدود 70-50 انگستروم ضخامت دارد. به غیر از پروتئین، لایه هایی از اسیدهای چرب در این بخش وجود دارد. خصوصیات موهایتان به این لایه ارتباط دارد.

3- A layer

سلامت مو ارتباط مستقیم با مراقبت از کوتیکول مو دارد. محکم ترین بخش کوتیکول مو همین A layer است. حدود 30 درصد از این لایه را اسید آمینه سیستئین تشکیل می دهد. ساختار کراتینی کوتیکول در این لایه به استحکام آن کمک می کند.

4-exocuticle

این بخش به کوتیکول خارجی شناخته می شود. درصد سید آمینه سیستئین در این لایه تقریبا 15 درصد است. در نتیجه استحکام این بخش اندکی کمتر از لایه سوم است.

5-endocuticle

کوتیکول کاملا بی رنگ است و به صورت یک لایه نازک دور مو را پوشش داده است. endocuticle یا کوتیکول داخلی یکی از لایه های شش گانه کوتیکول مو است که در مقایسه با لایه قبل دارای استحکام نسبتا کمتری است.

6- cell membrane complex

کمپلکس غشا سلولی یک لایه پیچیده است که در بین هر کدام از لایه های کوتیکول مو وجود دارد. این لایه مسئول اتصال لایه ها به یکدیگر است. جالب است بدانید که همین لایه نازک نیز از سه بخش تشکیل شده است.

طریقه مراقبت از کوتیکول مو

روش های مراقبت از کوتیکول مو

همه عوامل محیطی اعم از فشارهای فیزیکی، مکانیکی و یا مواد شیمیایی، روی کوتیکول مو تاثیر می گذارند. در این صورت به مرور کوتیکول مو فرسوده شده و از بین می رود. بدیهی است که کوتیکول موهای بلند بیش تر در معرض آسیب بوده و اوضاع خوبی ندارد. طول عمر موهای بلند بیشتر است و این به معنای احتمال آسیب دیدگی بیشتر ساقه مو هم هست.

هر بار که موها را می شویید یا از اتوی مو و سشوار استفاده می کنید،کوتیکول مو تا حدودی آسیب می بیند. در ادامه راه های ساده ای ذکر شده که می توانید برای مراقبت از کوتیکول مو انجام دهید. این کارها هزینه ای ندارد و بیشتر مربوط به سبک زندگی هر فرد است.

-استرس را مدیریت کنید

استرس موجب اختلال در چرخه رشد مو می شود. در واقع رشد موها متوقف می شود. موهای جدید دیرتر رویش می کنند. اما مشکل اینجاست که موهای قبلی و با عمر بیشتر هم شروع به ریختن می کنند. ریزش مو در اثر استرس بسیار شایع است علت اینست که بافت کوتیکول مو نیز به خواب می رود و چرخه رشد مختل است.

تار مو در زیر میکروسکوپ

– برای مراقبت از کوتیکول مو غذاهای خوب بخورید

گاهی فقر غذایی و کمبود ویتامین ها و املاح و … موجب شکستگی مو می شود. ساختار کوتیکول مو از کراتین است پس با مصرف پروتئین و انواع آنتی اکسیدان می توانید استحکام مو را تضمین کنید. با مصرف مواد غذایی حاوی فولیک اسید، آهن، روی، ویتامین های ب، ای، دی، سی و ای ی توانید همه نیازهای مو را تامین کنید.

-رطوبت مو را تامین کنید

موها به طور طبیعی نرم و لطیف هستند اما شستشوی بیش از حد مو با شامپوهای حاوی سولفات و مواد شیمایی مضر به مرور موها را خشک می کنند. خشکی مو نشان دهنده آسیب به کوتیکول است. آب داغ حمام و حرارت دستگاه های حالت دهنده مو نیز همین مشکل را دارند. به طور کلی کوتیکول مو با حرارت و مواد شیمیایی ارتباط خوبی ندارد. این موارد رطوبت مو را از بین می برد.

لایه های سه گانه ساقه مو

-برای مراقبت از کوتیکول مو دکلره نکنید

رنگ مو، دکلره و مواد شیمیایی برای صافی و فر مو به شدت روی کوتیکول مو اثر مخرب دارند. مواد شیمیایی برای نفوذ به داخل مو باید از لایه کوتیکول عبور کنند. به خصوص ذرات درشت تر موجب صدمات جبران ناپذیری به برش های عرضی کوتیکول مو می شوند. شاید برای بار اول متوجه هیچ تغییری در موها نشوید ولی به مرور بعد از چند بار دکلره، موهایتان حالت سوخته، خمیری و پوک پیدا می کند.

-از موخوره جلوگیری کنید

موخوره عبارت از شکافته شدن انتهای ساقه مو است. به عبارتی موخوره ها کوتیکول مو را شکاف می دهند و مو را به دو یا چند بخش تقسیم می کنند. همین موضوع موجب می شود تا ساقه مو نازک و ضعیف شود و در طول ساقه، موها شروع به خورد شدن کنند. موخوره در موهای بلندتر ظاهر می شود زیرا این موها قدیمی تر هستند و معمولا انتهای مو خشک و دهیدراته شده است.

هر 6 تا 8 هفته به اندازه یک سانت از انتهای مو را کوتاه کنید به این ترتیب موخوره مجال رشد را ندارد. در صورت ابتلا به موخوره مجبورید موها را کوتاه کنید.

احیای موهای آسیب دیده

مرکز تخصصی احیا مو سعیده درویش زاده

در این مرکز از روش های نوین برای بازسازی و احیا مو استفاده می شود. با استفاده از مواد مناسب می توان پیوندهای گوگردی مو را ترمیم کرد. به این ترتیب ساختار کوتیکول مو اصلاح می شود و موها ظاهر بسیار بهتری پیدا می کنند. موهایی که زبر و خشک و شکننده شده نیاز به آبرسانی و تامین پروتئین کراتین دارد.

در این سالن زیبایی مو، با استفاده از مواد حاوی نانو ذرات نانو، پروسه ترمیم مو انجام می شود. به این ترتیب ریز مولکول ها به داخل ساقه مو نفوذ می کنند و برجستگی ها و شکست های مو کاملا صاف و یک دست می شود. پس از درمان، موها نرم و لطیف و نسبتا صاف و درخشان می شوند.

برخی از خدمات سالن عبارتند از: نانو کراتین مو، نانو بوتاکس مو، پروتئین تراپی، پلکس تراپی مو و ویتامینه های کابین. جالب اینکه مشاوره های تخصصی مو در این مرکز به رایگان ارائه می شود.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط