تاثیر قرص ضدبارداری بر ریزش مو
326

آیا قرص ضدبارداری موجب ریزش مو می شود؟

استفاده از قرص های ضدبارداری یکی از روش های رایج در جلوگیری از بارداری است. اکثر زنانی که در سنین باروری هستند در دوره ای از زندگی، از این قرص ها استفاده کرده اند. گزارش ها حاکی از آن است که هم زمان با مصرف قرص های ضد بارداری، ریزش مو نیز بیشتر می شود. این موضوع قطعی نیست ولی در برخی افراد مشکلاتی را به وجود آورده است. در مورد تاثیر قرص ضدبارداری بر ریزش مو  مطلبی تهیه شده که می تواند جواب خیلی از سوالات تان باشد. اگر شما هم بین مصرف یا عدم مصرف قرص ضدبارداری تردید دارید تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.

تاثیر قرص ضدبارداری بر ریزش مو در همه افراد یکسان نیست. در واقع برخی افراد حتی پس از مصرف منظم قرص ضدبارداری، دچار ریزش مو نشده اند. البته بسیاری از خانم های جوان نیز به صورت دوره ای ریزش مو را تجربه می کنند که می تواند ناشی از مصرف قرص های ضدبارداری خوراکی باشد. به نظر می رسد میزان اثرگذاری قرص ضدبارداری از فردی به فرد دیگر تفاوت دارد.

پیش از این تحقیقاتی در زمینه احتمال افزایش بیماری های قلبی عروقی در مصرف کنندگان قرص های ضدبارداری صورت گرفته است. نتایج به دست آمده روی گزارش های رسیده، تاکید دارد. طبق تحقیقات انجام شده درصد ابتلا به بیماری های قلبی در خانم هایی که بیش از 10 سال مداوم از قرص های ضدبارداری استفاده کرده اند، بالاتر است.

ریزش مو در اثر قرص ضدبارداری

تاثیر قرص ضدبارداری بر ریزش مو چیست؟

آیا قرص ضدبارداری موجب ریزش مو می شود؟ پاسخ به این سوال برای قشر وسیعی از خانم های جوان اهمیت حیاتی دارد. موهای پر پشت، یکی از مولفه های تاثیرگذار در زیبایی بانوان هستند و هیچ کسی نمی خواهد موهایش را از دست بدهد. کاهش تراکم هم برای خانم ها و هم آقایان، دغدغه هایی را به همراه دارد. اما این بار به نظر می رسد مصرف قرص بارداری تنها خانم ها را هدف قرار داده است و شاید یکی از دلایل ریزش مو در خانم ها باشد.

به طور تقریب حدود 25 درصد از زنان 15 تا 45 ساله، از قرص های ضد بارداری برای کنترل حاملگی استفاده می کنند. عوارض این قرص ها گاهی بسیار شدید است از تهوع و سر درد گرفته تا بیماری های قلبی از پیامدهای شناخته شده این قرص ها است. عده ای از خانم ها تصور می کنند در حین مصرف قرص ضدبارداری، موهایشان بیشتر می ریزد.

در حالت عادی بین 50 تا 100 تار مو در یک شبانه روز، می ریزد. این مقدار کاملا عادی است و نوعی ریزش مو به حساب نمی آید. در صورتی که تعداد موهای ریخته شده در همین زمان، بیشتر باشد دیگر طبیعی نیست. در برخی خانم هایی که قرص ضدبارداری مصرف می کنند گاهی تا 1000 تار مو در طول روز می ریزد. این مقدار به هیچ وجه طبیعی نیست و نیاز به بررسی بیشتر دارد.

اگر به دنبال ویتامینه مو آسیب دیده خود هستید، با خدمات ما، به موهایتان فرصت دهید تا دوباره احیا شود.

عوارض قرص ضد بارداری

آشنایی با انواع قرص ضد بارداری

از زمان تأیید FDA در سال 1960، پیشگیری از بارداری با قرص های خوراکی به شدت رواج یافته است. سالانه میلیون ها زن در سراسر جهان از این قرص ها برای جلوگیری از حاملگی ناخواسته استفاده می کنند، اما تعداد کمی از آنها می دانند که داروهای ضد بارداری خوراکی از عوامل اصلی ریزش مو هستند.

این قرص ها  ترکیبی از  هورمون های استروژن و پروژسترون یا در برخی موارد به تنهایی پروژسترون هستند. زنانی که مستعد ریزش مو هورمونی هستند یا به تغییرات هورمونی در بدن خود حساسیت دارند، ممکن است در حین مصرف قرص دچار ریزش مو شوند. در برخی موارد حتی چند هفته یا ماه ها پس از قطع مصرف قرص ضدبارداری نیز این ریزش ادامه دارد.

به ویژه زنانی که در سابقه ریزش مو در خانواده خود دارند، بیشتر تحت تاثیر قرص ضدبارداری بر ریزش مو قرار می گیرند. اغلب قرص های ضد بارداری موجود در بازار حاوی هورمون های مصنوعی استروژن و پروژسترون هستند. به طور کلی می توان این نوع قرص ها را به دو گروه تقسیم کرد.

گروه اول : LD یا Low Dose و گروه دوم : HD یا High Dose

برخی از انواع قرص‌ها 2 نوع هورمون پروژستین و استروژن را به صورت ترکیبی دارا هستند. البته قرص‌های شیردهی موسوم به مینی‌پیل، حاوی هورمون پروژستین هستند. این قرص ها در مقایسه با قرص های ترکیبی، ضعیف تر هستند و به تنهایی قادر به جلوگیری از بارداری های ناخواسته نیستند اما مصرف آن در دوران بارداری بدون خطر است. از لحاظ دوز و مقدار هورمون ها نیز قرص های مونوفاز و مولتی فاز دارای درصد متفاوتی از هورمون هستند.

تاثیر قرص ضدبارداری بر ریزش مو زنان

چرا قرص ضدبارداری باعث ریزش مو می شود؟

همین جا لازم است بگویم که این قرص ها برای درمان برخی از انواع ریزش موی زنانه، تجویز می شوند. برای مثال در آلوپسی آندروژنتیک و طاسی الگوی زنانه نقش قرص های ضدبارداری را نیز نادیده گرفت. ساختار این قرص ها هورمونی است و می تواند کاربرد گسترده ای داشته باشد. در مورد تاثیر قرص ضدبارداری بر ریزش مو می توان اختلال در چرخه رشد مو را دخیل دانست.

هورمون های موجود در ترکیب این قرص ها می تواند مرحله رشد مو (آناژن) را به فاز استراحت مو ( تلوژن) انتقال دهد. این نوع الگوی ریزش مو تلوژن افلوویوم نام دارد. در این وضعیت میزان ریزش مو به دلیل اختلال در فاز رشد مو، بسیار بیشتر از حد طبیعی است. به این ترتیب برخی از خانم ها حتی بعد از قطع مصرف قرص های خوراکی نیز تا مدت ها با مشکل ریزش مو درگیر هستند. این در حالی است که اغلب افراد هم زمان با مصرف قرص ضد بارداری چنین مشکی را تجربه می کنند.

دلایل ریزش مو در خانم های جوان

آیا ریزش موی ناشی از مصرف قرص ضدبارداری دائمی است؟

در مرحله آناژن فعالیت رشد مو زیاد است در این مرحله که بین 2 تا 7 سال طول می کشد، موها از فولیکول شروع به رویش می کنند. رشد مو در مرحله کاتاژن متوقف می شود. زمان توقف رشد مو در حدود 10 تا 20 ورز طول می کشد. سپس فاز استراحت در مرحله تلوژن فرا می رسد که در آن موها رشدی ندارند. در این مرحله انتظار می رود روزانه تا 100 تار مو ریزش داشته باشد. این چرخه طبیعی در حین مصرف قرص ضد بارداری به هم می ریزد و موها ریزش شدیدتری دارند.

خبر خوب اینکه تاثیر قرص ضدبارداری بر ریزش مو دائمی نیست. در اغلب موارد بدن به تغییرت هورمونی عادت می کند و پس از مدتی ریزش مو نیز به حالت نرمال بر می گردد. توقف ریزش موها تدریجی است ولی تقریبا همیشه اتفاق خواهد افتاد. این موضوع چندان نگران کننده نیست کمی زمان بدهید تا بدن تان بتواند با قرص ضدبارداری هماهنگ بشود.

در صورتی که بعد از مدتی، ریزش موی ناشی از مصرف قرص ضدبارداری قطع نشد حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. احتمال اینکه پزشک برای تان نوع دیگری از قرص ضدبارداری را تجویز کند، هست. ترکیبات هورمونی این قرص ها متفاوت است.

ریزش مو دراثر اختلالات هورمونی

چگونه می توان تاثیر قرص ضدبارداری بر ریزش مورا کاهش داد؟

قرص های ضدبارداری موجب عدم تعادل هورمون ها در بدن می شوند و همین موضوع روی ریزش مو تاثیر دارد. به همین علت میزان ریزش مو در همه افراد یکسان نیست. البته در اغلب موارد نیز ریختن موها به صورت مقطعی است! و به مرور موهای ریخته، دوباره شروع به رشد می کند. اگر فردی دارای زمینه ارثی ریزش موی هورمونی باشد، بیشتر دچار چنین مشکلی می شود.

اگر ریزش مو ادامه دار بود نیاز به بررسی های تخصصی پزشکی دارد. استفاده از برخی داروهای تجویزی نظیر ماینوکسیدین می تواند پروسه رشد فولیکول مو را سریع تر کند. با همه این ها گاهی لازم است تا مصرف قرص ضدبارداری را متوقف کنید. در افرادی که به شدت دچار ریزش مو هستند توصیه می شود روش های دیگر پیشگیری از حاملگی را انتخاب کنند.

به خصوص خانم هایی که سابقه مشکلات و اختلالات هورمونی دارند حتما لازم است تا از روش های غیر هورمونی برای کنترل بارداری استفاده کنند. در این مورد با پزشک زنان مشورت کنید تا به صورت قطعی این قضیه حل شود. هم اکنون انواع روش های پیشگیری از بارداری در دسترس قرار دارد. اگر نمی خواهید مجبور نیستید این قرص های هورمونی را مصرف کنید.

ریزش موی هورمونی

مرکز تخصصی ترمیم و احیا مو سعیده درویش زاده

پس از درمان های پزشکی برای ریزش مو لازم است تا با مواد ویتامینه، ریشه مو تقویت شود. در این مرکز به طور تخصصی روی موها کار می شود و انواع تراپی برای احیا مو و کمک به قطع ریزش مو به کار گرفته می شود. اگر علت ریزش موها از مشکلات هورمونی باشد نیاز به درمان های تخصصی پزشکی است.

در ضمن می توانید با ویتامینه کردن موها از ریختن بیشتر مو جلوگیری کنید. در صورتی که موها آسیب دیده و نیاز به درمان تکمیلی دارد از مواد پروتئینه و انواع خدمات تخصصی برای رفع آسیب مو استفاده می شود. ترمیم و احیای موهای آسیب دیده در تخصص ما است اگر قبلا به سالن مراجعه نکرده اید و در مورد نوع کار و مواد مورد استفاده، اطلاعاتی ندارید با ما تماس بگیرید.

تیم پشتیبانی آماده پاسخگویی به سوالات شماست. علاوه بر آن می توانید از مشاوره تخصصی نیز به رایگان استفاده کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط