ریزش مو در سالمندان
343

علت ریزش مو در سالمندان چیست؟

خیلی ها به طور ژنتیک دارای موهای کم پشت تری هستند اما مشکل ریزش مو تقریبا در همه افراد دیده می شود. حتی کسانی که موهای ضخیم و متراکم تری دارند نیز از خطر ریختن موها در سنین بالا، در امان نیستند. ریزش مو در سالمندان می تواند بیش از جوان تر ها باشد. برخی موارد نظیر سبک زندگی، بیماری ها، نحوه مراقبت از موها و غیره احتمال ریختن مو در سالمندی را افزایش می دهد.

علت ریزش مو در سالمندان با آنچه که در کودکان یا جوانان می بینید، تفاوت دارد. به طور کلی همه اندام ها و ارگان های بدن با افزایش سن، دچار پیری و کهولت می شوند. این به معنای طاسی یا کم مویی همه سالمندان نیست. خیلی از افراد حتی در سنین بالا نیز موهایی زیبا و خوش حالت دارند. آیا می دانید چرا موی تعدادی از افراد سالمند می ریزد اما خیلی از سالمندها هم موهای سفید پر پشت دارند؟

ریزش موی خاکستری

چرا موهای سفید شروع به ریختن می کند؟

ریزش مو در سالمندان می تواند به دلیل اثرات جانبی استفاده از داروها باشد. برخی تغییرات هورمونی نیز هم زمان با افزایش سن، رخ می دهد که به طور مستقیم روی موها تاثیر می گذارند. برخی از افراد سالمند نیز عادات نادرستی را دنبال می کنند که طبعات ناخوشایندی روی موها دارد.

برای مثال سالمندان نیاز به مصرف پروتئین بیشتری دارند زیرا بدن نمی تواند این ماده را تولید کند. رژیم های غذایی سخت و اشتباه در این دوران بسیار مضر است. بسیاری از افراد سالمند تصور می کنند با نخوردن مواد غذایی به خود لطف می کنند ولی نتیجه ریزش موها است. همراه با افزایش سن، دریافت ویتامین ها و مواد مغذی بدن کاهش می یابد. اصلی ترین دلیل ریزش مو در سالمندان کاهش اسید فولیک خون است. با مصرف میوه ها و سبزیجات تاره می توان تا حدود زیادی این مشکل را برطرف کرد اما این کار برای بسیاری از افراد سالمند، دشوار است.

مهم نیست چه سن و سالی دارید همیشه از مواد مغذی و ویتامین ها و املاح ضروری استفاده کنید.

اگر به دنبال نانو بوتاکس مو هستید، از خدمات ما استفاده کنید تا دوباره جوانسازی و بازسازی موهایتان را به دست آورید.

علت ریزش مو در سالمندی

تغییرات هورمونی در یائسگی

 ریزش موی هورمونی دارای شیوع زیادی است. زنان بعد از یائسگی با تغییرات هورمونی زیادی روبرو می شوند. این از عوارض سالمندی است که روی کیفیت موها تاثیر مستقیم دارد. در این دوران ترشح هورمون های زنانه بسیار کمتر می شود و بر عکس هورمون های مردانه بیش از قبل، ترشح می شوند. تغییرات هورمونی شدید در یائسگی با ریزش موی بانوان همراه است.

برای بررسی بیشتر این موضوع، آزمایش های پزشکی ضروری است. اگر مشکل کمبود ویتامین ها و مواد مغذی نیز وجود داشته باشد، تغییرات هورمونی آسیب بیشتری ایجاد می کنند. برای کاهش اثرات یائسگی علاوه بر درمان های پزشکی می توانید سبک زندگی سالم را تجربه کنید.

ورزش و پیاده روی نقش مهمی در کاهش استرس دارد و می تواند از اضافه وزن در دوران سالمندی پیشگیری کند. با تفریحات و سرگرمی هایی که دوست دارید، مشغول شوید تا تعادل بدن حفظ شود. استرس و بی خوابی روند ریزش مو را افزایش می دهد.

اختلال تیروئید و ریزش مو

ریزش مو در سالمندان به علت تیروئید

اختلال در کار کرد تیروئید مختص سالمندان نیست و در هر سنی به وجود می آید. در سالمندان به دلیل تغییرات هورمونی شدید، امکان اختلال در ترشح هورمون تیروئید بیشتر است. کاهش ترشح هورمون تیروئید به کم کاری معروف است و بر عکس افزایش ترشح هورمون تیروئید را پر کاری تیروئید می نامند. در هر دو مورد انتظار می رود کیفیت موها تحت تاثیر قرار بگیرد.

سفید شدن موها باعث ریزش آن نیست بلکه به هم خوردن تعادل هورمون ها این مشکل را ایجاد کرده است. تیروئید غده ای کوچک است که در قسمت گردن و زیر گلو قرار دارد. پزشک متخصص می تواند حتی از روی ظاهر نیز، اختلال در این غده را تشخیص دهد. البته انجام آزمایشات تکمیلی جهت تشخیص صحیح بیماری ضروری است.

برای کنترل ترشح تیروئید از دارو درمانی استفاده می شود. پس از مصرف منظم داروها و بهبود بیماری، روند ریزش مو نیز متوقف می شود. خبر خوب اینکه ریزش موی تیروئیدی موقتی است و پس از درمان، موها دوباره رشد می کنند.

سالمندی و مشکلات مو

داروها از علل ریزش مو در سالمندان

با افزایش سن، بدن شما تغییرات زیادی را تجربه می کند و موهای شما نیز از این قاعده مستثنی نیستند. رنگ و بافت مو به طور طبیعی در طول زمان تغییر می کند. برای اینکه موهای خود را با افزایش سن زیبا نگه دارید، حتما به وضعیت سلامت خود رسیدگی کنید.

مصرف برخی داروها موجب ریزش مو می شود. به طور معمول سالمندان بیشتر دارو دریافت می کنند و این به دلیل مشکلات ناشی از سن و وجود برخی بیماری ها است. گاهی داروهایی که مصرف می کنید عامل اصلی ریختن موهایتان است. برای مثال داروهای قلبی و یا داروهای کاهش دهنده چربی خون و … روی موها اثرات نامطلوب دارد.

حتی مصرف داروهای هورمونی در یائسگی نیز می تواند عوارضی همچون ریزش مو را به دنبال داشته باشد. برای اینکه بدانید داروها با رشد موها تداخل ایجاد می کنند یا خیر باید از پزشک خود سوال کنید. اگر بعد از مصرف داروی جدید به طور ناگهانی موهایتان شروع به ریزش کرد فوری با پزشک تماس بگیرید. قطع خود سرانه داروهای قلبی و … می تواند تبعات ناخوشایندی داشته باشد. در این مورد به تنهایی تصمیم نگیرید.

به طور حتم و یقین هیچ کس در 60 یا 70 سالگی، موهای 15 سالگی اش را ندارد. کیفیت موها با افزایش سن دچار تغییر می شود. این ویژگی دوران سالمندی است که باید بپذیرید. البته با مراقبت های اصولی می توان از ریزش شدید موها جلوگیری کرد.

برای مثال همیشه امکان تعویض داروها با نمونه های دیگر وجود دارد. اگر دارویی با بدن تان سازگار نیست می توانید آن را عوض کنید.

بیماری های مرتبط با ریزش مو

اختلالات پوست سر دلیل ریزش مو در سالمندان

هر نوع التهاب، عفونت و بیماری پوست سر روی رشد موها تاثیر می گذارد. در زیر پوست سر هزاران هزار فولیکول مو وجود دارد. موهایی که روی سرتان است از همین فولیکول ها رشد کرده است. اگر پوست سر دچار مشکل بشود قطعا وضعیت فولیکول ها و موهایتان هم چندان تعریفی نخواهد داشت.

پسوزیاریس، عفونت های قارچی و …. از مواردی هستند که به طور مستقیم پوست را هدف قرار می دهند. برای جلوگیری از ریزش مو در سالمندان ابتدا باید ضایعات پوست سر را ترمیم کرد. حتی با مصرف برخی شامپوهای خاص نیز می توانید عفونت ها و التهابات پوست سر را درمان کنید. توجه داشته باشید که موهای سالم بر بستر پوست کف سر رشد می کنند پس رسیدگی به پوست سرتان اهمیت زیادی دارد.

آیا دچار شوره سر هستید؟ پوست سرتان دچار خارش است و مدام در حال خراشیدن و خاراندن پوست کف سرتان هستید؟ سوزش و خارش پوست سر، قرمزی، التهاب و برجستگی های جوش مانند همگی نشان دهنده مشکل است. برای درمان قطعی حتما از پزشک متخصص پوست کمک بگیرید.

افسردگی در خانم های یائسه

مصرف داروهای ضد افسردگی

بسیاری از سالمندان با بیماری های جسمی متعددی روبرو هستند. گاهی لازم است تا داروهای زیادی مصرف شود تا بیماری تحت کنترل در بیاید. تحمل این وضعیت آسان نیست و می تواند فرد را دچار نگرانی کند. از طرفی برخی از سالمندان مجبورند به تنهایی زندگی کنند. فوت یکی از زوجین، بیکاری، بی تحرکی، بیماری و مصرف داروها می تواند زمینه ساز افسردگی در دوران سالمندی باشد.

حتی برخی از داروهای ضد التهابی نیز افسردگی را تشدید می کنند. مجموعه ای از عوامل موجب شده تا برخی از افراد سالمند با مشکلات روحی و روانی روبرو شوند و به ناچار از داروهای ضد افسردگی استفاده کنند. این داروها در کنترل اوضاع خیلی خوب عمل می کنند اما داروهای ضد افسردگی عوارض زیادی دارند. از عوارض این داروها می توان به ریزش مو در سالمندان اشاره کرد.

گاهی حجم موهای ریخته شده به حدی است که پوست سر خلوت می شود. این وضعیت خودش مشکل را وخیم تر می کند. فرد افسرده توانایی رسیدگی به موهایش را ندارد و شاید در بهداشت فردی نیز ضعیف عمل کند. این موضوعی نیست که با درمان های خانگی برطرف شود لازم است تا برای بهبود افسردگی از پزشک متخصص کمک بگیرید. ریزش مو بعد از مصرف داروهای ضد افسردگی، اجتناب ناپذیر است ولی تا بهبود بیماری چاره دیگری ندارید.

درمان ریزش موی شدید در سالمندان

آموزش تخصصی هیر مستران سعیده درویش زاده

برای حرفه ای شدن هیچ وقت دیر نیست. همین حالا تصمیم بگیر و به صورت اصولی با فوت و فن، ترمیم و احیا مو آشنا شو. دوره هیر مستران برای کسانی که می خواهند کسب و کار مستقلی داشته باشند عالی است. حتی اگر قبلا در زمینه آرایشگری فعالیت دارید نیز می توانید تکنیک های جدید را زیر نظر سعیده درویش زاده رهبر احیای مو ، فرا بگیرید.

این دوره در دو لاین حضوری و آنلاین برگزار می شود. ظرفیت دوره محدود است و امکان شرکت تعداد بیشتری از عزیزان نیست. یک نکته جالب اینکه با شرکت در دوره هیر مستران توانایی کار در دیگر کشورها را نیز کسب می کنید. کافی است کمی علاقه و پشتکار را چاشنی کار کنید تا از دوره بیشترین بهره را ببرید.

این دوره ها در زمان مشخصی ارائه می شود و همیشه از قبل اطلاع رسانی خواهد شد. برای اطلاع از شرایط شرکت در دوره و همچنین تخفیف های مناسبتی با ما تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط