تهدید سلامت آرایشگران
578

بیماری هایی که سلامت آرایشگران را تهدید می کند

آرایشگری یکی از جذاب ترین حرفه هایی است که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این حرفه پولساز با تنوع زیادی که دارد می تواند آینده شغلی و مالی شما را تضمین کند. اما در نظر داشته باشید که هر حرفه ای همراه با برخی مشکلات است. آرایشگری نیز از این قضیه استثنا نیست. در واقع عواملی وجود دارد که سلامت آرایشگران را به خطر می اندازد. بی توجهی به این موارد عواقب ناخوشایندی دارد. اگر قصد ورود به این حرفه جذاب را دارید، قبل از شرکت در دوره آموزشی این مطلب را مطالعه کنید.

آرایشگران سالن زیبایی در معرض خطراتی هستند که چندان از آن صحبت نمی شود. مواردی که در این مطلب به آن اشاره شده، شامل همه آرایشگرها نیست. در واقع احتمال بروز این خطرات برای سلامت آرایشگران بیش از افراد دیگر است. اگرچه ابتلا به این بیماری ها و خطرات احتمالی، صد در صد نیست ولی با آگاهی می توان نسبت به پیشگیری از آن اقدام کرد.

بیماری های مرتبط با آرایشگری

چه بیماری هایی در کمین آرایشگران نشسته است؟

ظاهر قضیه این است که آرایشگرها همیشه با روی خوش، پذیرای مشتریان هستند و کمتر از دشواری های خود صحبت می کنند. حقیقت اینست که این مسیری دشوار با مسائل و مشکلاتی است که حتی سلامت آرایشگران را نیز تهدید می کند. عدم سلامت روحی، ذهنی، احساسی و جسمی یک آرایشگر می تواند روی رفتار او با مشتری نیز تاثیر بگذارد. پس یک آرایشگر باید برای سلامت خود، تلاش کند. با این همه نمی توان به طور کامل از عوامل خطرناک و بیماری زا دوری کرد.

انواع و اقسام مشکلات در این حرفه وجود دارد ولی اینجا تنها به مواردی پرداخته شده که مستقیم با سلامت آرایشگر در ارتباط است. منظور آسیب های جسمی ناشی از حضور در سالن آرایشگاه است. این موارد اغلب از دید مشتری پنهان می ماند ولی چه بخواهید چه نخواهید این حقایق تلخ هم وجود دارد.

با شرکت در دوره‌ کراتینه مو، تخصص خود را در مراقبت از موها و احیای آن بهبود بخشید.

خطرات جدی در کمین آرایشگران

آسیب به سلامت آرایشگران و مشکلات پاها

شغل آرایشگری از آن کارهایی است که آرایشگر چندین ساعت روی پاها می ایستد. به خصوص در ایام نزدیک به تعطیلات، جشن ها و …. تعداد مشتری ها به قدری زیاد است که شاید حتی آرایشگرتان فرصت استراحت هم نداشته باشد. ایستادن زیاد مشکلات خاص خود را دارد. اول اینکه کف برخی از سالن های آرایشگاه برای این کار استاندارد سازی نشده است. برای مثال کار کردن روی کف بتنی آن هم به مدت طولانی، واقعا سخت است.

فشار کف روی پاها و سپس باسن و کمر آرایشگر تاثیر می گذارد و نتیجه دردی عذاب آور در این اندام ها است. شاید رایج ترین بیماری در بین آرایشگران، مشکلات واریس و اتساع وریدهای پا باشد. این مشکل به همین جا ختم نمی شود در صورتی که این روند ادامه داشته باشد، امکان آسیب به عصب سیاتیک و حتی بروز آرتروز در گردن و … نیز هست.

سلامت آرایشگران در صورت ایستادن طولانی مدت روی کف سخت، قطعا به خطر می افتد. به راحتی می توان با نصب کفپوش هایی که خاصیت ارتجاعی بیشتری دارند، این مشکل را کاهش داد. در صورت امکان بهتر است آرایشگرها برخی از کارها را به صورت نشسته انجام دهند.

مشکلات سلامت آرایشگران

درد در ناحیه دست و بازوها

آرایشگری حرفه ای است که به 2 دست سالم نیاز دارد. سلامت آرایشگران شامل همه اندام ها است اگر یکی از اعضا دچار مشکل بشود قطعا روی کیفیت کار آرایشگر تاثیر منفی دارد. ضعف یا ناتوانی در انگشتان دست برای بسیاری از آرایشگرهای با سابقه هم پیش می آید. این یک مشکل جدی است که باید از بروز آن جلوگیری کنید. حتی احتمال در خطر افتادن حرفه تان هم وجود دارد زیرا با انگشتان بی حس نمی توانید کارهای ظریف آرایشگری را انجام دهید.

سندرم تونل کارپال ناشی از فشار در عصب میانی کمر است که می تواند سوزش و بی حسی بازو و انگشتان را در پی داشته باشد. البته در اغلب موارد این آرتروز گردن است که روی کارکرد دست ها تاثیر می گذارد. گاهی آرایشگرهای جوان و تازه نیز با چنین مشکلی روبرو می شوند اما در حالت کلی، صدمات ذکر شده در اثر تکرار حرکات ایجاد می شود.

افزایش سن نیز در سندروم تونل کارپال نقش دارد و می تواند التهاب در دست ها را شدیدتر کند. اگر در مراحل اولیه بیماری باشید با درمان های پزشکی و مصرف داروهای ضد التهابی و چند جلسه فیزیوتراپی، می توانید سلامت خود را به دست بیاورید.

کوتاه کردن موی بلند

خطرات سلامت آرایشگران و آلرژی ها

طیف وسیعی از موارد می تواند در بروز آلرژی نقش داشته باشد. در واقع آلرژی همان حساسیت به بو، عطر، یا هر نوع ترکیب دیگری در مواد است. عده بسیاری از افراد نسبت به گرد و غبار، گرده گیاهان و مواد غذایی تند حساسیت دارند. گاهی آلرژی به قدری شدید است که زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. دوری از مواد آلرژی زا ساده ترین کار برای بهبود سلامت فرد است.

مواد شیمیایی آلرژی بسیار زیادی ایجاد می کنند. شاید در ابتدای حرفه تان واکنش شدیدی نسبت به مواد شیمیایی موجود در رنگ مو و دکلره و …. نشان دهید ولی مراقب باشید. انواع مواد شوینده، پاک کننده ها، رنگ ها، ترکیبات صاف و فر کننده می تواند ایجاد حساسیت کند. به خصوص اینکه در بسیاری از مواد آرایشی-بهداشتی از عطر و اسانس نیز استفاده شده که به شدت آلرژی زا هستند. آلرژی های پوستی و تنفسی در کمین آرایشگران نشسته است.

بیش از نیمی از آرایشگران از درماتیت تماسی رنج می برند. این مشکل به طور حتم در اثر تماس با مواد شیمیایی قوی به وجود آمده است. یک آرایشگر دائم در حال شستشوی موی مشتری با شامپو و نرم کننده و … است. در این وضعیت دست ها خیس می شود و رطوبت در تاثیر سریع تر مواد شمیایی و تحریک کننده، نقش کلیدی دارد.

با پوشیدن دستکش و استفاده از ماسک می توان تا حدود زیادی از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. قبل از اینکه مواد سفید کننده، شوینده و …. آلرژی پوستی یا تنفسی ایجاد کند باید اقدامات ضروری انجام شود. درمان بیماری های پوستی پر هزینه و زمان بر است.

قوانین آرایشگاه

شیوع بیماری های ریه در آرایشگران

در کشورهای اروپایی و امریکایی مقررات ویژه ای برای محصولات بهداشتی، آرایشی وضع شده است. استفاده از برخی مواد شیمیایی در این قبیل محصولات ممنوع است. برخی گزارش ها از احتمال سرطان زا بودن موادی نظیر فرمالدئید منتشر شده که نگرانی هایی در پی داشته است. همه مواد شیمیایی برای احیا مو و همچنین رنگ ها مواد فر یا صاف کننده مو حاوی ترکیبات مضر هستند.

افرادی که به آرایشگاه مراجعه می کنند در معرض آسیب نیستند ولی آرایشگرها به طور دائم با این مواد سر و کار دارند. اگرچه مقدار ترکیبات سمی در این مواد بسیار اندک است و نمی تواند خطراتی را داشته باشد اما مواجهه دائمی با این مواد به مرور مشکلاتی را ایجاد می کند. یک آرایشگر به طور دائم در حال استفاده از مواد شیمیایی است بخارات حاصل از این مواد خطرات جدی برای سلامت آرایشگران دارد.

علاوه بر مواد شیمیایی موجود در رنگ مو و ترکیبات احیا مو، حتی موقع استفاده از تافت هم، احتمال استنشاق مواد سمی وجود دارد. این محصولات حاوی موادی هستند که در اثر گرما آزاد می شوند و بخارات سمی وارد ریه آرایشگر می شود. سر دردهای میگرنی و آسم از شایع ترین بیماری ها برای آرایشگران است. در ضمن خطرات بیماری های تنفسی و احتمال سرطان ریه را نیز نباید نادیده گرفت. آمونیاک و فرمالدئید سمی ترین مواد در سالن آرایشگاه هستند.

یک آرایشگاه خوب باید برای سلامت آرایشگران و کادر خود اهمیت قائل شود. ساده ترین کار برای جلوگیری از بیماری های تنفسی و ریه، تهویه مناسب است. چنانچه سالن آرایشگاه دارای تهویه خوبی باشد، تجمع بخارات و گازهای سمی در محیط کمتر است. علاوه بر آن خود آرایشگر هم می تواند به هنگام کار کردن با مواد شیمیایی سمی از ماسک استفاده کند. در صورت امکان باز کردن پنجره ها برای گردش هوا ایده خوبی است.

مشکلات شغل آرایشگری

کلینیک تخصصی بازسازی و احیا مو سعیده درویش زاده

اگر تا اینجای مطلب با ما همراه بودید احتمالا تصمیم خود را گرفته اید و در این حرفه ماندنی هستید. پس اصول کار را به درستی فرا بگیرید تا خیلی زودتر از دیگران، پله های موفقیت را طی کنید. آیا در مورد دوره آموزشی ” هیر مستران” خانم درویش زاده اطلاعاتی دارید؟

این دوره برای خود شما طراحی شده است. برای اینکه حرفه ای جذاب با سودآوری عالی را داشته باشید حتما نیاز به آموزش دارید. دوره هیرمستران شامل دو بخش آموزش های حضوری و آنلاین است. ظرفیت دوره حضوری محدود است و در دقایق اولیه، ثبت نام تکمیل می شود. دوره های غیر حضوری به همان کیفیت دوره حضوری است و هیچ تفاوتی ندارد.

چرا باید در دوره آموزشی خانم سعیده درویش زاده شرکت کنید؟

چون همه کسانی که در دوره های قبل شرکت کرده اند، هم اکنون از بهترین های این حرفه هستند. نحوه آموزش طوری است که به شرط اجرا، مشتریان شما چندین برابر افزایش خواهد داشت. علاوه بر آن در این دوره هیچ چیز پنهانی وجود ندارد و ترکیب مواد در حضور هنرجو، آماده می شود. در واقع علاوه بر یادگیری فنون حرفه ای بازسازی و احیا مو، با مواد و برندهای استفاده شده نیز به طور شفاف آشنا می شوید.

برای شرکت در دوره آموزشی “هیر مستران” و زمان تشکیل کلاس ها و برنامه ریزی، تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط