ریزش موی هورمونی
808

آیا ریزش موی هورمونی در زنان، درمان می شود؟

ریزش موی هورمونی در زنان سن و سال نمی شناسد. وقتی هورمون های زنانه، به هم می ریزد در هر سنی که باشید، پیامدهایش گریبانتان را می گیرد. صبح ها که از خواب بیدار می شوید کلی مو روی بالش ریخته، با شانه زدن به موها نیز همچنان دسته دسته مو می ریزد. در موقع شستن موها و استحمام که دیگر، اوضاع از این هم بدتر می شود.

به طور قطع و یقین، ریزش موی هورمونی از شدیدترین و بدترین ریزش های مو در زنان است. چنانچه درمان به موقع و صحیح انجام نشود، موها نازک و کم پشت می شود. یکی از دغدغه های بانوان این است که آیا موهای ریخته شده، دوباره برگشت می کند؟ در واقع مبتلایان به این عارضه می خواهند بدانند که برای همیشه باید این موهای نازک و ضعیف را تحمل کنند یا موها دوباره رشد می کند؟

درمان ریزش موی هورمونی

ریزش موی هورمونی چیست؟

ریزش موی هورمونی هم در زنان و هم در مردان دیده می شود. بر خلاف تصور عموم این نوع ریزش مو مختص آقایان نیست. اتفاقا در بسیاری مواقع احتمال بروز این مشکل در بین خانم ها، بیشتر از آقایان است. در بروز این نوع ریزش مو، هورمون ها نقش دارند. هورمون هم در هر دو جنس وجود دارد. در ضمن بانوان به علت فیزیک خاص خود در برخی شرایط، دچار عدم تعادل در ترشحات هورمون ها می شوند. برای مثال بارداری و زایمان، سیستم هورمونی یک خانم را به کلی به هم می ریزد و مدتی زمان می برد تا اوضاع به روال قبل برگردد

این عارضه خیلی چراغ خاموش، پیش می رود و در ابتدا شاید حتی متوجه افزایش ریزش موها نشوید. برای درک بهتر این موضوع اشاره می کنم که به طور طبیعی موی انسان بین 50 تا 100 تار مو در شبانه روز، می ریزد. ریزش بیش از این مقدار، غیر عادی تلقی می شود و نیاز به بررسی دارد. به خصوص اگر موقع بیدار شدن از خواب، مشتی مو روی بالش تان ریخته است احتمال ابتلا به ریزش موی هورمونی زیادتر می شود. این مقدار موی ریخته شده، اصلا طبیعی نیست.

شانه زدن موی بلند

الگوی ریزش موی هورمونی در زنان

با توجه به اینکه ریزش موی هورمونی در خانم ها و آقایان دیده می شود! شاید تصور کنید که این دو  الگویی کاملا مشابه دارند. از نظر ظاهری الگوی ریزش موی زنانه و مردانه با هم تفاوت دارد. در ریزش موی هورمونی مردانه، موهای دو طرف شقیقه ها به شدت می ریزد و به اصطلاح خط رویش مو در این مناطق، عقب نشینی می کند.

این در حالی است که ریزش موی زنانه با کاهش مو در خط رویش مو، ارتباطی ندارد. به همین علت در ابتدا با نگاه کردن در آینه، متوجه این موضوع نمی شوید. تا مدت ها شاید ظاهر موهایتان تغییری نکند ولی این به معنای مساعد بودن اوضاع نیست. اگر پس از شامپو زدن، کلی مو می ریزد یا تارهای موی زیادی در برس تان گیر کرده، شک نکنید که موهایتان در حال کم پشت شدن است.

اگر هورمون ها در ریزش مو نقش داشته باشند، موهای ریخته شده دوباره در نمی آید و پس از مدتی، به وضوح کاهش حجم موها دیده می شود. اگر موهای تان دچار ریزش شدید شده به پزشک مراجعه کنید شاید هورمون ها در این ریزش، تاثیر داشته باشند. الگوی ریزش موی هورمونی زنانه به این صورت است که فاصله تارهای مو در یک بخش از پوست سر کم می شود. این ناحیه می تواند در پشت سر و یا جلو یا دو طرف سر باشد. در وقع لکه های طاسی به صورت پراکنده در سر دیده می شود.

اگر تازگی ها موهایتان خیلی زیادتر از حد معمول می ریزد، جلوی آینده بروید و موهای تان را بررسی کنید. با بلند کردن موها می توانید پوست سر در آن ناحیه را بررسی کنید و متوجه خالی شدن موها و طاسی لکه ای بشوید.

موهایتان را با پلکس تراپی مو ترمیم کنید و به آن ها حالت و حجم دلخواه ببخشید.

ریزش مو در خانم های میانسال

علت ریزش موی هورمونی در زنان

هر گونه بی نظمی و عدم تعادل ترشحات هورمون ها می تواند عامل ریزش مو در زنان باشد. گاهی دو یا چند هورمون در این مورد، درگیر هستند و در مجموع موجب ریختن موها می شوند. مواردی نظیر ریزش مو در شیردهی می تواند دراثر تغییرات هورمونی و یا کم خونی و … ایجاد شود. این مورد بیماری تلقی نمی شود ولی برخی بیماری ها نظیر کیست تخمدان یا آلوپسی نیز می تواند چنین مشکلی را ایجاد کند.

به مین علت شناخت دلایل ریزش مو در زنان و تشخیص اینکه هورمون ها در آن نقش دارند یا خیر، بسیار مهم است. پزشک متخصص می تواند تشخیص صحیح تری داشته باشند و این در روند درمان تاثیرگذار است. با تشخیص درست می توان علت به وجود آورنده ریزش مو را از ریشه، برطرف کرد. یکی از شایع ترین علل مربوط به بالا رفتن سن است. در خانم هایی که به سن یائسگی رسیده اند، احتمال ریزش مو به دلیل تغییرات هورمونی بیشتر است.

علت ریختن موها در زنان میانسال

ریزش مو در اثر یائسگی

افت سطح هورمون های استرادیول و پروژسترون در دوران یائسگی، موجب می شود تا خانم های بالای 50 سال تغییرات زیادی را تجربه کنند. از گر گرفتگی و تعریق شبانه و بی خوابی ها گرفته تا ریختن موها و کم پشت شدن مو همگی از علائم تغییرات هورمونی در بدن است.

به خصوص خانم هایی که در این مورد اطلاعات کمتری دارند، اغلب دچار استرس می شوند. اگرچه نمی توان جلوی یائسگی و یا تغییرات هورمونی در این دوران را گرفت ولی می توان با انجام راهکارهای مناسب، از بروز مشکلات و پیامدهای افزایش سن جلوگیری کرد. در این مورد کاهش سطح پروژسترون نقش عمده ای در ریزش مو دارد. با دریافت داروهای هورمونی مناسب می توان از بروز مشکلات شدیدتر جلوگیری کرد.

ریختن موهای گره خورده

تغییرات هورمون ها در بارداری و زایمان

در طول دوران بارداری تقریبا مشکلی از لحاظ ریزش مو وجود ندارد. بارداری با افزایش سطح استرادیول و پروژسترون همراه است که در رشد و سلامت موها تاثیر دارد. افرایش ترشح هورمون های ذکر شده در طول بارداری موجب می شود تا تعداد بیشتری از فولیکول های مو در فاز رشد قرار بگیرند. در نتیجه موهای یک خانم باردار، به نسبت قبل پر پشت تر می شود و این خیلی هم عالی است.

اما مشکل اصلی بعد از زایمان به وجود می آید. تقریبا 3 ماه بعد از به دنیا آمدن فرزندتان، هورمون ها به وضعیت قبل بر می گردند نتیجه اینکه فاز رشد مو متوقف می شود و دیگر به میزان دوران بارداری نیست. در این زمان مقدار زیادی از تارهای مو ریزش می کنند و این موجب نگرانی مادران می شود.

این نوع ریزش مو کاملا برگشت پذیر است و نگرانی خاصی ندارد. البته مدتی طول می کشد ولی دیر یا زود دوباره اوضاع تراکم موها، به حالت همیشگی بر می گردد. ریزش موی بعد از زایمان، طاسی به وجود نمی آورد.

هورمون های زنانه و کم پشتی موها

سایر علل ریزش موی هورمونی در زنان

دو نوع از رایج ترین ریزش موهای هورمونی مربوط به سندرم تخمدان پلی کیستیک و اختلالات تیروئید است. هر دو این موارد، بیماری تلقی می شوند و نمی توانید خودتان تشخیص دهید یا خود درمانی را شروع کنید. اگر موهایتان به یکباره شروع به ریزش کرد با پزشک متخصص زنان مشورت کنید. معمولا با یک معاینه ساده و انجام سونوگرافی می توان کیست های تخمدان را تشخیص داد. این مشکل بزرگی نیست و کاملا قابل درمان است. روند درمان، نیاز به صبر و حوصله دارد و با درمان کامل، موها نیز دوباره رشد می کنند.

کم کاری و پر کاری تیروئید هر دو نوعی اختلال هورمونی هستند که با کاهش یا افزایش ترشح هورمون از غده تیروئید همراه است. این عارضه نیز نیاز به تشخیص پزشکی دارد. طی یک تست ساده، بیماری تشخیص داده می شود. برای درمان تیروئید از دارو استفاده می شود. بعد از اینکه روند درمان کامل شد، موهای جدید جایگزین موهای نازک قبلی می شوند. ریزش موی تیروئیدی درمان پذیر است.

هر دو این بیماری ها قابل درمان هستند. در هر دو مورد روند درمان طولانی است و نیاز به همکاری فرد بیمار دارد. بعد از برطرف کردن مشکل اصلی، حتی بدون هیچ اقدام دیگری، موها شروع به رشد می کنند. افزایش حجم و ضخامت موها به حالت قبل بر می گردد.

نکته: ریزش موی هورمونی در زنان طاسی به همراه ندارد و برگشت پذیر است. وضعیت موها بعد از درمان، طبق ژنتیک فرد متفاوت است.

طریقه صحیح شستشوی موی بلند

مرکز تخصصی زیبایی و احیا مو سعیده درویش زاده

پس از درمان پزشکی و تنظیم هورمون ها می توانید برای تسریع در رشد موها از روش های کمکی استفاده کنید. یکی از این روش ها، استفاده از خدمات ویتامینه مو در مرکز تخصصی زیبای مو است. ما در اینجا پکیج ویژه موی ضعیف و سست را برای تان در نظر گرفته ایم. با ویتامینه کردن موها، املاح ضروری و مواد مغذی در اختیار ریشه مو قرار می گیرد و فولیکول مو تقویت می شود.

ویتامینه مو برای جلوگیری از ریزش مو بعد از بارداری، زایمان و شیردهی، به خوبی عمل می کند. در این شیوه از هیچ نوع تزریق، کاشت مو و یا دیگر روش های تهاجمی استفاده نمی شود. مواد مورد استفاده از ذرات نانو هستند و قابلیت نفوذ به پوست سر و کوتیکول مو را دارند. در کنار درمان های پزشکی می توانید با ویتامینه موهای خود، یک گام بزرگ در جهت درمان کامل بردارید.

اگر هنوز تردید دارید و یا در مورد روش کار سوال دارید، جهت مشورت و راهنمایی با ما تماس بگیرید. این مرکز مشاوره تخصصی و رایگان ارائه می دهد.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط