ریزش موی یائسگی
131

علت ریزش مو یائسگی در خانم ها چیست؟

افزایش سن برای برخی افراد مساوی با انواع و اقسام بیماری ها و مشکلات جسمانی است. گاهی این مشکلات بین زن و مرد مشترک است و به اصطلاح وابسته به جنسیت نیست. اما مواردی مثل ریزش مو یائسگی مختص بانوان است. اگرچه این عارضه در همه خانم ها دیده نمی شود ولی قشر زیادی از زنان با مشکلات ریزش مو در سنین بالا روبرو هستند

این نوع ریزش مو همراه با تغییرات هورمونی در سنین بالا رخ می دهد. بنابراین سایر دلایل رایج ریزش مو نظیر کم خونی و سوء تغذیه و … در آن نقشی ندارند. درمان پزشکی برای توقف عوارض یائسگی، هورمون درمانی است که در آن، هورمون های جایگزین به فرد داده می شود تا تعریق شبانه، بی خوابی، استرس و …. برطرف شود. با از بین رفتن این موارد و دریافت هورمون های مناسب، ریزش مو نیز درمان خواهد شد.

ریزش مو در سنین یائسگی

چرا بعد از یائسگی موها می ریزد؟

اول اینکه همه خانم های یائسه موهایشان نمی ریزد! بله این یک مشکل فراگیر است ولی صد در صد افراد را مبتلا نمی کند. برخی از زنان در سنین بالا با مشکل کم پشتی موها و حتی کچلی روبرو می شوند. در این وضعیت موها نازک شده و به شدت ریزش دارد. سرعت رشد موها نیز خیلی کمتر از ریزش مو است و در نهایت فاصله بین تارهای مو بسیار زیاد می شود.

این عارضه به تنهایی بروز نمی کند بلکه یائسگی عوارض دیگری نیز دارد. از جمله اینکه بدن فرد به طور ناگهانی داغ می شود. این حالت به قدری شدید است که انگار به یک باره فرد، گر می گیرد و داغی بسیار شدید همراه با تپش قلب و … را تجربه می کند. علت اصلی ریزش مو یائسگی و همچنین تعریق و گر گرفتگی و …. چیزی نیست جز، تغییرات هورمون های زنانه در بدن. حالا چرا این اتفاق ایجاد می شود در ادامه به آن پرداخته شده.

موهای آسیب دیده خود را با خدمات ویتامینه موهای آسیب دیده ما بهبود دهید و به سلامتی بازگردانید.

علل ریزش مو در یائسگی

کمبود استروژن در سنین بالا

با افزایش سن، پوست دچار تغییراتی می شود و چروک های ریز و درشت روی صورت خودنمایی می کند. موها هم درست مثل پوست، دچار عوارض سالمندی می شوند. به طور ساده می توان این طور گفت که فولیکول های مو، کوچک و کوچک تر می شوند تا جایی که به کلی از بین می روند.

فولیکول مو در زیر پوست سر قرار دارد و بخشی از ریشه مو و دارای حیات است. رد پای آسیب به فولیکول مو در همه نوع ریزش مو، دیده می شود. در واقع تا وقتی که فولیکول سالم است، موها نیروی حیات و زندگی را دریافت می کنند. فولیکول ها به صورت حفره های بسیار کوچکی در کنار هر تار مو هستند. در موقع آسیب دیدگی، این حفره ها بسیار کوچک می شوند و موها نیز به دنبال آن نازک تر خواهد شد.

تغییرات هورمونی در یائسگی و کمبود استروژن، از اصلی ترین دلایل ریزش مو در سنین بالاتر از 50 سال است. در واقع کوچک شدن فولیکول های مو از سنین 40 سالگی شروع می شود و با افزایش سن در بالای 50 یا 60 سالگی، ریزش های شدید مو نیز ایجاد می شود. به این ترتیب همراه با بالا رفتن سن، تعداد فولیکول های مو نیز کمتر می شوند.

مراقبت از مو در سالمندی

الگوی زنانه و ریزش مو یائسگی

الگوی زنانه ریزش مو در سنین بالای 50 سال شدیدتر شده و همراه با تغییرات هورمونی در یائسگی پیشرفت خواهد داشت. برخی از خانم ها در این سنین دچار کچلی و طاسی هم می شوند. البته تعداد خانم های کچل بسیار کمتر از آقایان است و شاید این بتواند کمی از دغدغه هایتان را کم کند.

در واقع وقتی فولیکول های مو به حد زیادی کوچک می شوند، تارهای مو ضخامت خود را از دست می دهد. در نتیجه موهای روییده نازک تر هستند و این خود می تواند موها را کم پشت تر نشان دهد. موهای ظریف نمی توانند پوست سر را پوشش دهند حالا متوجه می شوید که چرا برخی از خانم های مسن  پوست سرشان دیده می شود!

الگوی ریزش مو در طول زندگی ارتباط مستقیم با ژنتیک دارد. همراه با افزایش سن در سنین یائسگی نیز نقش زمینه های ارثی در تغییرات هورمونی و پیامدهای آن، بسیار پر رنگ است. در برخی از زنان هم زمان با افزایش سن و کاهش استروژن، نسبت آندروژن نیز تغییر می کند. عدم تعادل هورمون ها در یائسگی منجر به رشد موهای زائد در برخی اندام ها خواهد شد. به این ترتیب همراه با ریزش موهای سر، موی چانه افزایش خواهد داشت. اگر مادرتان دچار چنین عوارضی شده است، احتمالا شما هم چنین تجربه ای خواهید داشت.

جلوگیری از ریزش موی سفید

ریزش مو در اثر استرس یائسگی

بسیاری از خانم ها از پیری و پیامدهای آن، هراس دارند. برخی داستان ها و ماجراهای ناخوشایند شنیده می شود که اشاره به بیماری ها، تنهایی و مشکلات سالمندی دارد. همین موضوع می تواند زمینه های استرس را در فرد افزایش دهد. استرس عامل بسیاری از بیماری ها است با سبک زندگی سالم و حفظ آرامش می توان، دوران یائسگی راحت تری داشت.

در نظر داشته باشید که عوارض یائسگی در همه بانوان دیده نمی شود بلکه فقط عده ای با آن درگیر هستند. در ضمن حتی اگر دچار عوارض ناخوشایند تغییرات هورمونی در یائسگی شده اید هم می توانید از درمان های دارویی و هورمونی استفاده کنید. اختلالات تیروئید، کمبود آهن خون، کاهش مصرف مواد مغذی و …. می تواند استرس را شدیدتر کند.

کراتین موی سفید و خاکستری

نقش بیماری ها در ریزش مو بعد از  یائسگی

داروهای ضد افسردگی، ضد فشار خون و چربی خون یا حتی برخی مسکن ها نیز ریزش مو، ایجاد می کنند. از طرفی تعدادی از زنان به سرطان سینه مبتلا می شوند و درمان های هورمونی و داروهای شیمیایی قوی را دریافت می کنند. مجموعه این عوامل در یک خانم یائسه مساوی با ریزش موی بسیار شدیداست که استرس را بیشتر می کند. استرس بیماری به همراه ریزش مو یک چرخه معیوب است که همچنان ادامه دارد.

هورمون تراپی برای درمان سرطان سینه نیز چنانچه با تستسترون انجام شود، ریزش مو را تشدید می کند. داروهای افسردگی نیز عوارض یائسگی را افزایش می دهند. به طور کلی با رعایت برخی اصول و سبک زندگی سالم می توان دوران سالمندی را به راحتی طی کرد. برای کاهش عوارض یائسگی از سال های قبل باید مراقب سلامتی و بهداشت خود باشید.

با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات دوره ای سالانه، سطح سلامت خود را ارتقا دهید و دوران سالمندی خوبی را تجربه کنید. حتما شما هم خانم هایی با موهای خاکستری و سفید را دیده اید که در سنین بالای 60 سال نیز، همچنان سالم، زیبا و جذاب هستند. این افراد موهای پر پشت و ضخیم تری دارند.

ارتباط یائسگی و ریزش مو

جایگزینی هورمونی برای درمان ریزش مو یائسگی

هورمون تراپی یکی از روش های متداول برای کمک به بهبود مشکلات ناشی از افزایش سن و یائسگی است. در مواردی که فرد دچار دشواری های خواب شبانه باشد و نتواند خواب راحتی را تجربه کند. نیاز به کمک پزشکی دارد. داغ شدن ناگهانی بدن و همچنین تعریق شبانه همراه با تپش قلب از عوارض ناخوشایند یائسگی است.

از دیگر عوارض می توان به کاهش شدید میل جنسی و تغییرات خلق و خو اشاره کرد. چنانچه دچار ریزش موی ناگهانی هستید و همراه با آن، موارد ذکر شده را تجربه می کنید به پزشک مراجعه کنید. مجموعه این عوارض نشان دهنده این است که عوارض یائسگی گریبان تان را گرفته است.

مشکلدیگر مربوط به پوکی استخوان است که در زنان یائسه بیشتر دیده می شود. در زنانی که سطح استروژن به شدت کاهش دارد، خطر پوکی استخوان بیشتر می شود. در همه این موارد مداخله پزشکی الزامی است و می تواند سبک زندگی افراد سالمند را ارتقا دهد.

هورمون تراپی همراه با برخی عوارض ناخوشایند است. چنانچه بعد از درمان و جایگزینی هورمونی دچار حالات غیر طبیعی شدید، حتما به پزشک اطلاع دهید. در نهایت هورمون تراپی راه حل قطعی برای کاهش ریزش مو یائسگی نیست ولی عوارض ناخوشایندی را که تجربه می کنید، کاهش می دهد.

ریزش مو در سنین بالا

مرکز تخصصی کراتینه و احیا مو سعیده درویش زاده

اینجا یک مرکز تخصصی در زمینه مراقبت از مو است که احیای موهای آسیب دیده را انجام می دهد. کلیه پرسنل از نیروهای آموزش دیده و متخصص هستند و سال ها تجربه کار عملی دارند. سالن آرایشگاه در سه طبقه کاملا مجهز و حرفه ای در همه ایام سال، فعال است. در این مرکز از تکنولوژی روز دنیا و نانو ذرات برای عملیات بازسازی و احیا مو استفاده می شود. به این ترتیب نتیجه فوق العاده عالی و بی نظیر خواهد شد.

روش کار به این صورت است که ابتدا موها مشاهده شده و سپس کارشناس متخصص، نظر حرفه ای خود را اعلام می کند. نوع کاری که روی موها انجام می شود بستگی به وضعیت هر فرد، متفاوت است. به طور معمول از تکنیک های پروتئین تراپی، نانو بوتاکس مو، کراتینه کردن مو و …. برای کمک به بهبود مشکلات مو استفاده می شود. گاهی لازم است تا هم زمان دو روش برای اصلاح مو به کار گرفته شود.

در صورتی که مراجعه کننده عزیز طبق توصیه های متخصصین مرکز، از موها مراقبت کند، حداقل 4 تا 6 ماه مواد روی موها باقی می ماند. برای مراقبت صحیح لازم است تا از مواد شوینده و مراقبت موی مخصوص استفاده شود. امکان تهیه این مواد توسط سالن وجود دارد و کلیه مراجعین می توانند پکیج محصولات مراقبت از مو بعد از احیا را دریافت کنند.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط