راه های درمان آلوپسی
582

انواع آلوپسی کدام است و چگونه درمان می شود؟

ریزش مو از عادی ترین اتفاقات در زندیگی است اما هیچکس از این اتفاق خوشحال نمی شود. موها در روند چرخه طبیعی رشد، دچار رزش می شوند و دوباره موهای جدید جای قبلی ها را می گیرد. البته همیشه موضوع به همین سادگی نیست. برخی بیماری ها می تواند در این چرخه اختلال ایجاد کند و روند ریزش مو را سریع تر کند. انواع آلوپسی از شایع ترین نوع ریزش مو است که هم مردان و هم زنان را درگیر کرده است. این بیماری حتی در خارج از مرزهای کشور نیز جولان می دهد و یک مشکل جهانی به حساب می آید.

انواع آلوپسی در مردان بیش از زنان دیده شده است. اگر در مراحل اولیه جلوی ریزش مو گرفته نشود احتمال طاسی نیز وجود دارد. الگوی ریزش مو در زنان، به ندرت طاسی به همراه دارد ولی این دلیل نمی شود که در مورد درمان آلوپسی، تعلل کنید. با نگاهی به تصاویر زیر می توانید روند بیماری را در خانم ها مشاهده کنید. به وضوح پوست سر خالی شده و اصلا جلوه خوبی ندارد.

آلوپسی چیست؟

آلوپسی چیست؟

alopecia یک اصطلاح پزشکی است که به ریزش موی غیر طبیعی اشاره دارد. در چرخه طبیعی رشد مو، روزانه بین 50 تا 100 تار مو می ریزد. از دست دادن این مقدار مو در یک شبانه روز کاملا عادی است. ولی اگر موها به مرور نازک می شود یا لکه های طاسی روی پوست سر دیده می شوند دیگر با یک بیماری روبرو هستید.

لکه های طاسی همان نقاطی هستند که به دلیل عدم رشد موها، پوست سر خالی مانده است. این ضایعه به ریزش موی سکه ای هم معروف است. آلوپسی تنها پوست سر را تحت تاثیر قرار نمی دهد بلکه امکان ابتلا سایر قسمت های بدن نیز هست. از جمله در مژه و ابرو نیز احتمال ابتلا به آلوپسی را دارند.

در همه انواع آلوپسی ریزش مو نیز وجود دارد. اگرچه این بیماری خطرناک نیست ولی می تواند از نظر روحی، بسیار آزار دهنده باشد. آلوپسی قابل درمان است و ریختن موها دائمی نیست. در صورت درمان به موقع می توان جلوی ریزش مو را گرفت. حتی موهای ریخته شده نیز دوباره رشد می کنند و مشکلی وجود ندارد.

پروتئین موی ما به موهای شما انرژی می ‌دهد و آنها را تقویت می ‌کند تا به زیبایی و سلامتی دلخواه دست یابید.

درمان انواع آلوپسی

چطور آلوپسی را تشخیص دهیم؟

علائم آلوپسی در مردان و زنان متفاوت است. در واقع الگوی ریزش مو تابع جنسیت است. در مردان آلوپسی با نازک شدن ضخامت مو در بالای سر یا کناره های پوست سر  همراه است.  همچنین در اغلب موارد کاهش خط مو نیز دیده می شود. به این معنی که  ریزش مو در خط مو شدیدتر است و پوست سر در خط رویش مو خالی می شود.

این در حالی است که الگوی ریزش مو در زنان با عقب نشینی خط رویش مو همراه نیست. به طور معمول موی زنان در قسمت بالای سر و یا در سراسر قسمت ها نازک می شود. نازک شدن موها به عنوان اولین نشانه آلوپسی شناخته می شود.

از دیگر علائم آلوپسی می توان به خارش، سوزش، درد و یا بثورات جلدی در پوست سر اشاره کرد. الگوی ریزش مو همیشه ثابت نیست به این معنا که در هر فرد به طور خاصی بخشی از سر طاس می شود. معمولا وسعت طاسی به اندازه یک سکه است. جای ترسناک ماجرا وقتی است که صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب، با یک دسته موی کنده شده مواجه می شوید.

در انواع آلوپسی موها به صورت دسته ای و به طور ناگهانی شروع به ریزش می کنند. با توجه به تشابه زیاد بین انواع ریزش مو لازم است تا بررسی های پزشکی انجام شود. تشخیص آلوپسی به صورت سنتی با خطا همراه است موارد زیادی می تواند روی ریزش مو تاثیر بگذارد. در صورت مشکوک شدن به این موضوع حتما به پزشک مراجعه کنید.

آلوپسی آندروژنیک

علت ایجاد آلوپسی چیست؟

عوامل زیادی می توانند باعث ایجاد آلوپسی شوند. ژنتیک، بیماری، استرس، رژیم غذایی، داروها، زایمان و برخی عادات مراقبت از مو احتمال بروز انواع آلوپسی را افزایش می دهند. ریزش موی ارثی که با افزایش سن اتفاق می افتد، شایع ترین علت آلوپسی است.

بیماری خود ایمنی که فولیکول مو را مورد حمله قرار می دهند نیز در ایجاد بیماری آلوپسی نقش دارند.  بیماری تیروئید و کم خونی یا حتی جراحی های بزرگ و تب بالا و عفونت های شدید نیز به همان اندازه، در ریزش مو موثر هستند.

روش های درمان سرطان مانند پرتودرمانی و شیمی درمانی می تواند باعث ریزش مو شود. در این مورد موها به صورت دسته ای و منطقه ای از پوست سر جدا می شود.

در کودکان یک نوع عفونت قارچی موجب بروز ریزش موی آلوپسی می شود. عامل عفونت یک کرم حلقوی است که در پوست سر دیده می شود. در صورت عدم درمان مناسب، موها به طور کامل می ریزد و طاسی به وجود می آید.

یکی دیگر از علل ایجاد انواع آلوپسی نوعی اختلال روانی است. در تریکوتیلومانیا فرد به طور عمدی موهای سر، ابرو و مژه ها را می کند.

تغییرات هورمونی نظیر  زایمان، یائسگی و استرس همگی می توانند باعث آلوپسی شوند.

کاهش وزن، اختلالات تغذیه ای ، کمبود ویتامین A ،کم خونی فقر آهن و کاهش مصرف پروتئین در رژیم غذایی همگی می توانند باعث ریزش مو شوند.

برخی از داروها نیز در این مورد دخالت دارند. قرص های ضد بارداری، رقیق کننده خون، رتینوئیدها و همچنین داروهایی که برای درمان آرتریت، افسردگی، نقرس، فشار خون بالا و مشکلات قلبی استفاده می شود، در این گروه قرار دارند

استفاده بیش از حد از گرما، مواد شیمیایی و حتی مدل مویی که موها را می کشد نیز در ایجاد انواع آلوپسی نقش دارند.

کاهش تراکم مو در زنان

انواع آلوپسی کدام است؟

آلوپسی آندروژنیک که به عنوان طاسی نیز شناخته می شود، شایع ترین نوع آلوپسی است. این بیماری ژنتیکی است و در سابقه فامیلی فرد حتما مواردی دیده می شود. شیوع این بیماری در زنان بالای 70 سال و مردان بسیار بیشتر است.

آلوپسی آره آتا یک اختلال خود ایمنی است که در آن بدن به موهای خود حمله می کند و منجر به طاسی می شود. این بیماری پیشروی سریعی دارد و معمولا یک منطقه مشخص و مدور از پوست سر را خالی می کند.آلوپسی آره آتا می تواند با سایر بیماریهای خود ایمنی مانند بیماری تیروئید، بیماری سلیاک، آرتریت روماتوئید، ویتیلیگو و دیابت نوع 1 همراه باشد ، اگرچه اکثر افراد مبتلا به آلوپسی آره آتا از نظر سایر موارد مشکلی ندارند.

آلوپسی سیکاتریسیال با اسکار شناخته می شود. در واقع التهاب فولیکول های مو را از بین می برد و بافت اسکار را جایگزین آنها می کند. در نتیجه یک نقطه طاس در پوست سر به وجود می آید. اختلالات پوستی نظیر لوپوس و  فولیکولیت (التهاب فولیکول های مو) در این مورد دخیل هستند.

آلوپسی توتالیس که به طاسی کامل مو اطلاق می شود. در این بیماری همه موها می ریزد و فرد کامل طاس می شود. اما قبل از آن یک دوره طولانی، موها به شدت نازک و ضعیف می شود. در این مرحله امکان درمان وجود دارد.

آلوپسی کششی که در اثر بستن مدل موهایی که مو را می کشند، ایجاد می شود. دم اسبی بستن مو یکی از این موارد است. با عوض کردن مدل مو و توقف فشار و کشش پوست سر پس از مدتی موها دوباره رشد می کنند.

علل ایجاد آلوپسی

چگونه می توان انواع آلوپسی رادرمان کرد؟

درمان آلوپسی توسط پزشک متخصص انجام می شود. ابتدا علل به وجود آورنده آلوپسی شناسایی می شود. شاید نیاز به انجام برخی آزمایشات بر روی پوست سر باشد. بعد از پیدا کردن دلیل ریزش مو می توان نسبت به درمان اقدام کرد.

درمان های متفاوتی وجود دارد که به تشخیص پزشک در هر فرد انجام می شود. گاهی لازم است تا از ترکیب دو نوع درمان استفاده شود. داروهای بدون نسخه و نسخه ای برای کمک به بهبود علائم آلوپسی وجود دارد. برای مثال این موارد:

ماینوکسیدیل (نام تجاری Rogaine) این یک درمان بدون نسخه است که توسط FDA برای آلوپسی آندروژنیک در مردان و زنان تأیید شده است. این دارو مستقیما روی پوست سر اعمال می شود تا ریزش مو را کاهش داده و رشد مجدد مو را تحریک کند.

فیناستراید  یک داروی تجویزی است که توسط FDA تأیید شده است. این دارو برای کاهش ریزش مو و تحریک رشد  مو در مردان مبتلا به آلوپسی آندروژنیک تجویز می شود. مصرف فیناستراید در زنان باردار ممنوع است.

داروهای ایمونوتراپی در مواردی که سیستم ایمنی بدن درگیر شده، تجویز می شود. این دسته از داروها شامل کورتیکواستروئیدها ، متوترکسات، سولفاسالازین و سیکلوسپورین می شوند.

داروهای حساس کننده پوست سر شامل آنترالین و دیفنسیپرون (DPCP) نیز برای کاهش التهابات موثر هستند.

کم پشت شدن موهای سر

مرکز تخصصی احیا مو سعیده درویش زاده

استفاده از محصولات مراقبت موی مناسب، در حفظ سلامت موها تاثیر فوق العاده ای دارد. آیا می دانید کدامیک از محصولات موجود در بازار برای موهایتان مناسب است؟

اگر در مورد خرید و انتخاب محصولات آرایشی و بهداشتی مو به کمک نیاز دارید، با ما تماس بگیرید. با توجه به جنس و نوع موها، بهترین برندهای مراقبت از مو  معرفی می شود.

هر نوع مشورت و راهنمایی در مورد روش های مراقبت از مو و یا خرید محصولات و … هم نیاز دارید در خدمت تان هستیم. جالب توجه اینکه مشاوره های تخصصی کاملا رایگان انجام می شود.

آیا تاکنون از مشاوره های ما استفاده کرده اید؟ در کامنت ها هم می توانید سوالات خود را بپرسید تا پاسخ داده شود.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط