انواع جنس مو
1,745

آشنایی با انواع جنس مو

برای اینکه موهایی شاداب و زیبا داشته باشید باید جنس موهایتان را بشناسید. نیازهای تغذیه ای و روش های نگهداری از انواع جنس مو متفاوت است بنابر این هر فردی باید به گونه ای متفاوت به موهایش رسیدگی کند. اگر موهایی فرفری دارید نمی توانید از شامپو و یا لوازم بهداشتی عادی استفاده کنید. با این کار موهایتان را به کلی از ریخت می اندازید و ناچارید مبلغ زیادی برای احیای موهایتان هزینه کنید.

همینطور کسی که موهای لخت، وز، ضخیم، نازک، کوتاه، بلند و … دارد باید روش های اختصاصی مراقبت از موی خودش را پیدا کند. تفاوت در ساختار مو یا شکل ظاهری موها در همه جوامع دیده می شود حتی افراد نزدیک از یک خانواده نیز، از این نظر کاملا یکسان نیستند. آیا می دانید چگونه جنس موهایتان را تشخیص دهید؟

با لمس کردن موها می توانید چربی یا خشکی مو را حس کنید ولی چرب یا خشک بودن موها چیزی است که قابل تغییر است و بستگی به نحوه مراقبت از موهایتان دارد.

انواع جنس مو کدامند؟

در واقع چرب یا خشک بودن، وضعیت موهایتان را نشان می دهد اما بافت مو با این روش قابل تشخیص نیست. تا کنون سه نوع بافت مو و چهار نوع موی مختلف شناسایی شده است.

برای شناسایی انواع جنس مو لازم است تا با این دسته بندی ها آشنا شوید. به این ترتیب بهتر می توانید محصولات مناسب موهایتان را تهیه کنید و از موها به نحو درستی مراقبت کنید. اگر ندانید جنس موهای تان دقیقا چیست ناچارید به تبلیغات رنگارنگ اعتماد کنید که اصلا شیوه خوبی برای انتخاب محصولات بهداشتی مو نیست. شرکت های تبلیغاتی به فکر موهایتان نیستند و تنها قصد فروش محصولات شان را دارند.

اگر به دنبال ویتامینه ریزش مو هستید، با خدمات ما، به موهایتان فرصتی دهید تا باز هم رشد کنند.

انواع جنس موی صاف و فر

در بدن انسان سه نوع مو با حالات مختلف دیده می شود که در نواحی مختلف بدن می روید.

موهای ظریف و کرکی: موی کودکان از این نوع است. در دست و پا و بدن بسیاری از خانم ها نیز موهای ظریف و کرکی وجود دارد. موهای صورت خانم ها نیز اغلب از همین جنس مو است.

موهای زبر و کوتاه: شکل، حالت و ساختار موها در قسمت های مختلف بدن، یکسان نیستند. برای مثال در داخل گوش و بینی نوع متفاوتی از مو را می بیند که زبرتر و کوتاه تر از موی سر است. موهای ابرو و مژه هم از این نوع هستند و تا حد خاصی، رشد می کنند.

موهای بلند و نرم: انواع جنس موی بلندتر در روی سرتان رشد می کند. این نوع مو در هیچ قسمت دیگر از بدن وجود ندارد. در واقع اگر موهای صورت، دست و پا و …. را هرگز کوتاه نکنید باز هم اندازه آنها در یک باقی می مانند اما موهای روییده شده روی سر، بسیار بلندتر می شوند.

انواع جنس مو از لحاظ وضعیت ظاهری

در بین دوستان و نزدیکان خود، انواع مو با وضعیت مختلف را می بینید. این نوع موها از لحاظ میزان چربی و روغن طبیعی با یکدیگر تفاوت دارند. عوامل زیادی در این زمینه دخیل هستند هیچ مویی از بدو تولد و تا همیشه چرب یا خشک نیست. نوع محصولاتی که برای مراقبت از مو استفاده می شود و همچنین نوع تغذیه و هر رفتاری که با موها داشته باشید روی وضعیت آن تاثیر می گذارد. انواع جنس مو از لحاظ میزان چربی اینها هستند:

 انواع جنس موی صاف

موهای معمولی

بهترین جنس موها دارای ساختار معمولی هستند. این موها ظاهر براق و درخشانی دارند و از نرمی و لطافت خاصی برخوردار هستند. در حالت نرمال باید موها به این صورت باشد نه چرب، نه خشک، نه مات و نه کدر. این موها سالم هستند و نشان می دهند که پوست سر نیز در وضعیت خوبی قرار دارد. افرادی که چنین مویی دارند هرگز از موخوره، شوره سر، التهاب و عفونت پوست سر و یا ریزش مو و …. شکایتی ندارند.

برای حفظ کیفیت موهای معمولی نهایت دقت را داشته باشید با تغذیه مناسب، شستشوی یک یا دو روز در میان، دوری از دستگاهی حرارتی و مواد شیمیایی می توانید موها را به همین صورت حفظ کنید. این موها همینطوری هم بسیار زیبا و جذاب هستند و نیاز به کار خاصی نیست.

موهای چرب

حتی بدون دست زدن به موها هم می توانید چرب بودن آن را تشخیص دهید. این موها در ابتدا براق تر از موهای معمولی هستند ولی خیلی زود مات و کدر می شوند. در اغلب موارد به همراه موی چرب، شوره سر چرب نیز دیده می شود که یک مشکل جدی است. ترشح زیاد از حد غدد چربی زیر پوست سر در برخی مواقع بسیار زیاد است و این علاوه بر تغییر در ظاهر موها مشکلاتی را به وجود می آورد. از جمله اینکه خارش سر در این افراد خیلی زیادتر است.

موهای چرب به خوبی حالت نمی گیرند و به نظر، کم پشت تر دیده می شوند. چربی زیاد تارهای مو را سنگین می کند و موها به کف سر می چسبند. روغن اضافی پوست سر کثیفی و گرد و غبار را در خود نگه می دارد و باعث تجمع چربی و آلودگی می شود. در این وضعیت موها دچار ریزش می شوند و حجم مو واقعا کمتر می شود.

موهای خشک

موی اغلب بانوان از این نوع است زیرا استفاده از دکلره و رنگ موهای شیمیایی بسیار رایج شده. این موها موقع شانه زدن خرد شده و می ریزند. موهای خشک بسیار زبر و شکننده تر هستند. این موها حالت نمی گیرند و غیر قابل کنترل هستند. معمولا بعد از بیدار شدن از خواب، شاهد گره های مو نیز هستید.

بر خلاف موهای چرب، میزان ترشح غدد چربی در پوست سر این افراد کم شده است. با کاهش دفعات شستشو و شامپو زدن به موهایتان لطف زیادی می کنید. هفته ای یک بار این موها را با آب ولرم و شامپوی مخصوص بشویید. استفاده از نرم کننده و روغن های گیاهی هم فراموش نشود.

از دیگر انواع جنس مو می توان به موهای آسیب دیده و موهای مختلط اشاره کرد که در بسیاری از افراد دیده می شود. برای درمان موهای آسیب دیده باید به مراکز تخصصی مو مراجعه کنید و با روش های نوین، مشکلات مو را برطرف کرده و موها را ترمیم و احیا کنید.

انواع جنس مو نوع 2

انواع جنس مو بر اساس شکل طبیعی موها

اشکال طبیعی موها نیز با هم تفاوت دارد. این ویژگی ژنتیکی است و ارتباطی با دستکاری موها ندارد. با هیچ روشی نمی توانید به طور دائم، شکل طبیعی موهایتان را تغییر دهید.

موی صاف

این موها ضخامت کمتری دارند و مستعد چرب شدن هستند. با توجه به اینکه در تارهای مو هیچ نوع پیچ و تابی وجود ندارد، خیلی راحت چربی پوست سر روی موها پخش می شود. در برخی موارد به حدی موها نازک می شود که موها خیلی کم حجم می شوند. به ندرت موهای صاف با ضخامت معمولی یا زیاد هم وجود دارد ولی در اکثر مواقع این جنس مو، نازک تر از موهای فر است.

موی موج دار

موهای طبیعی تقریبا چنین حالتی دارند. کمی پیچ و تاب در روی این موها دیده می شود و از انواع جنس مو با ضخامت معمولی به حساب می آیند. موهای مواج حالت پذیری بیشتری از موهای صاف دارند و به ندرت موهای نازک تر یا ضخیم تر نیز در این گروه از افراد دیده می شود.

موی مجعد و فر

موی مجعد در موقع شستشو تقریبا صاف است. رطوبت این موها را صاف می کند ولی به محض خشک شدن دوباره فرها بر می گردند. حلقه های فر نسبتا باز هستند ولی کاملا شکل فر و حلقه را روی موها می بینید. در این گروه افرادی با موهای معمولی، خشک و زبر هم دیده می شوند ولی معمولا این موها چرب نمی شوند.

موی فرفری و وز

فرهای ریز به همراه وز در این گروه کاملا قابل مشاهده است. موهای فرفری در معرض خشکی، شکنندگی و آسیب بیشتری هستند. اگر مراقبت های مناسب از این جنس مو انجام نشود وز و شکستگی موها خیلی بیشتر می شود و موها کامل دمیج می شوند. برای درمان موهای آسیب دیده روش های پروتئین تراپی، کراتینه و احیا استفاده می شود.

ساختار موی انسان

انواع جنس مو با بافت متفاوت

بافت مو نیز یکی از مولفه هایی است که با آن می توانید روش های مراقبت از مو را انتخاب کنید. برخی موها حالت کشسانی بیشتری دارند یا قدرت جذب رطوبت بالاتری دارند در حالی که این موارد را بشناسید می توانید از موها نگهداری صحیح تری داشته باشید. در بین جوامع مختلف انواع بافت مو دیده می شود که عبارتند از:

بافت نازک مو: دارای درخشندگی کم و با قدرت جذب آب بالا و از دست دادن رطوبت مو خیلی سریع

بافت مو زبر و خشن:دارای درخشش کم، زبری موها با لمس کردن هم حس می شود. نسبت به موهای نازک، کمی سخت تر هستند.

بافت نرم و پنبه ای : این موها پفی و مجعد هستند. موهایی با بافت پنبه ای در جذب آب، سریع عمل می کنند ولی به طور کامل خیس نمی شوند.

موی اسفنجی:

جذب آب بالایی دارند و دارای درخشندگی بیشتری هستند.

بافت موی ابریشمی:

از لحاظ درخشندگی در بالاترین سطح هستند ولی قدرت جذب آب بسیار کمی دارند.

موهای فردار و وز

مرکز تخصصی زیبایی مو سعیده درویش زاده

برای تهیه محصولات تخصصی مراقبت از مو نیاز به مشورت دارید؟ اگر نمی دانید چه محصولی برای موهای تان مناسب است باید ابتدا جنس موها مشخص شود. بعد از تشخیص می توان با توجه به مشکلات مو و انواع جنس مو از محصولات شوینده و مراقبتی مناسب استفاده کرد. انتخاب از بین برندهای تولید کننده و موجود در بازار کار دشواری است.

اگر تخصص این کار را نداشته باشید نمی توانید محصولات مناسب را خریداری کنید. در سالن زیبایی سعیده درویش زاده مشاوره تخصصی مو و محصولات مراقبت از مو ارائه می شود. همه مشاوره ها رایگان است و برای دریافت نظرات تخصصی کارشناسان مجموعه هیچ پولی نمی پردازید.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط