رابطه ریزش مو با بیماری
166

بیماری ها چه نقشی در ریزش مو دارند؟ رابطه ریزش مو با بیماری چیست؟

ریزش مو به خودی خود یک بیماری تلقی نمی شود اما می تواند به دلیل بروز برخی بیماری ها، ایجاد شود. رابطه ریزش مو با بیماری ها از لحاظ پزشکی به اثبات رسیده است. اغلب افرادی که برای درمان ریزش مو به پزشک مراجعه می کنند با انجام آزمایشات روتین، متوجه بیماری می شوند. تشخیص علت ریزش مو بدون بررسی پزشکی، ممکن نیست. در واقع تنها پزشک متخصص می تواند به طور قطع و یقین در مورد عامل به وجود آورنده ریزش مو و مداوای آن، راهنمایی کند.

با تامین نیازهای ضروری بدن می توان سلامت عمومی بدن را ارتقا داد. سلامت مو تحت تاثیر تغذیه سالم و استفاده از ویتامین ها و مواد معدنی مناسب، تامین می شود. اگر رژیم های غذایی خاصی را استفاده می کنید به دلیل حذف یا کاهش برخی مواد غذایی، دچار ریزش مو خواهید شد.

کمبود آهن و پروتئین یکی از همین موارد است. به طور کلی دریافت ریزمغذی ها به همراه پروتئین در سلامت موها تاثیر مثبت دارد. قسمت اعظم موی انسان دارای ساختار پروتئینی است و بنابر این لازم است تا این ماده مغذی در برنامه غذایی گنجانده شود. عدم مصرف مواد غذایی مناسب می تواند زمینه ساز سوء تغذیه و بیماری باشد.

رابطه ریزش مو و بیماری ها

رابطه ریزش مو با بیماری

ریزش مو از اثرات ثانویه برخی بیماری ها است. این موضوع با ریزش موی طبیعی تفاوت دارد. فازهای رشد مو به طور دائم در حال تغییر هستند. فاز رشد و استراحت در تارهای مو به صورت هماهنگ اتفاق نمی افتد. در واقع موها همگی در فاز استراحت یا رشد نیستند. این یک امتیاز بزرگ است که موجب می شود همیشه موهایی روی سر رشد کنند. تغذیه نامناسب و برخی بیماری ها می توانند درصد موهایی که در فاز استراحت هستند را افزایش دهند. در این صورت فاصله زمانی بین رشد موها، طولانی تر می شود.

وقتی پوست سر به وضوح دیده شود نشان دهنده کاهش تراکم مو و یا کم شدن ضخامت تارهای مو است. موهای نازک و ضعیف نیز به مرور می ریزند و این روند ادامه پیدا می کند. در صورتی که تحت رژیم غذایی خاصی نیستید برای تشخیص علت ریزش مو و احتمال بیماری به پزشک متخصص مراجعه کنید. در ادامه برخی از رایج ترین بیماری ها که موجب ریزش مو می شوند را بررسی می کنیم.

اگر به دنبال بالیاژ مو هستید، با خدمات ما، به یک تغییر زیبا و جذاب در ظاهر خود برسید.

کم کاری تیروئید چیست؟

  • کم کاری تیروئید و کاهش تراکم موها

یکی دیگر از عواملی که منجر به ریزش مو در مردان و زنان می شود مشکلات مربوط به هورمون تیروئید است. تیروئید غده ای کوچک در ناحیه گلو و گردن است که حتی با لمس نیز می توانید آن را حس کنید. این عضو کوچک نقش حیاتی در سلامت بدن دارد.

هر گونه بی نظمی و عدم تعادل در ترشح هورمون تیروئید منجر به ناهمانگی در سوخت و ساز بدن می شود. بسیاری از مشکلات بعدی به دلیل کاهش ترشح هورمون تیروئید به وجود می آید که ریزش مو تنها یکی از این موارد است.

  • رابطه ریزش مو با بیماری های خود ایمنی

هر گونه نقص و ایراد در سیستم ایمنی بدن می تواند موجب کاهش حجم موها شود. وقتی سیستم ایمنی بدن با پوست سر و موها درگیر شود، موها شروع به ریزش می کند. برای مثال ریزش موی سکه ای یا آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است. در این بیماری شخص به ظاهر سالم است اما گلبول های سفید بدن، به فولیکول های مو حمله می کنند. در این بیماری به علت نقص در سیستم خود ایمنی، فولیکول ها عامل خارجی و مخرب به نظر می رسند. در واقع خود بدن شروع به تخریب فولیکول مو می کند.

این نوع ریزش مو به صورت موقتی است و ریشه مو از بین نمی رود. با شروع درمان می توان انتظار داشت که به طور کامل، موها رشد کنند. از مشخصات این بیماری می توان الگوی ریزش دایره ای و در چندین نقطه از مو و حتی ریش مردان را به وضوح دید.

ارتباط ریزش مو با کم کاری تیروئید

  • رابطه ریزش مو با سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز از بیماری های هورمونی به حساب می آید که مشکلاتی را در بانوان ایجاد می کند. به طور ساده می توان گفت که کیست های کوچک و بزرگ زیادی در تخمدان ها شروع به رشد می کنند که البته قابل درمان هستند. اگر به تازگی دچار ریزش مو و کاهش ضخامت موهای جلوی سر شده اید احتمال بیماری را جدی بگیرید. از دیگر علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک می توان به  افزایش موهای زائد صورت و بدن اشاره کرد.

علت این اختلالات بر هم خوردن نظم هورمون های بدن است. افزایش هورمون مردانه در بدن منجر به بروز این مشکلات در بانوان می شود. بر خلاف تصور در بدن خانم ها نیز هورمون مردانه وجود دارد اما مهم میزان آن است که نباید از حد مشخصی بیشتر باشد. این بیماری با درمان های خانگی مداوا نمی شود. مادامی که عامل بیماری از بین نرفته است نمی توان برای ریزش مو، کار زیادی انجام داد. با مراجعه به پزشک و درمان کیست های تخمدان می توان روند درمان ریزش مو را نیز شروع کرد.

  • رابطه بیماری صدف با ریزش مو

گول نام زیبایی این بیماری را نخورید. صدف از بیماری های پوستی است که در طی آن ابتدا پوست قرمز شده و سپس پوسته های سفید رنگی ایجاد می شود. این بیماری در همه نقاط بدن و سطح پوست دیده می شود. پوست سر، زانوها و آرنج بیشتر درگیر صدف می شوند.

بیماری صدف شیوع نسبتا کمتری دارد و در حدود 2 درصد از مردم جهان را درگیر کرده است. چنانچه صدف در پوست سر ایجاد شود، موها به صورت غیر قابل تصوری شروع به ریزش می کنند. این امر استرس و اضطراب فرد را افزایش می دهد که خود در تشدید بیماری دخیل است. برخی عفونت ها، ژنتیک و … می توانند زمینه ساز بیماری در فرد باشند.

ریزش مو در سرطان

  • تاثیر سرطان بر ریزش مو

در بحث رابطه ریزش مو با بیماری ها نمی توان از مشکلات شیمی درمانی گذشت. با وجود پیشرفت های پزشکی، هنوز هم سرطان از بیماری های مهلک و جدی تلقی می شود. علاوه بر درد و رنج این بیماران، ریزش مو در سرطان نیز بر مشکلات اضافه می کند.

در اغلب موارد این بیماری نیست که منجر به ریختن موها می شود بلکه داروهای شیمیایی قوی در این زمینه نقش مهمی دارند. بدون تردید شیمی درمانی و ریزش موها ارتباط مستقیم دارند. داروهای شیمی درمانی به فولیکول های مو آسیب می بینند. اختلال تقسیم سلولی در طی درمان با داروهای شیمیایی عامل اصلی ریزش مو است.

اغلب بیماران با دیدن صحنه جدا شدن دسته ای موهای سر دچار تنش می شوند و لازم است تا برای جلوگیری از آسیب روحی، موهای فرد تراشیده شود. بعد از درمان موفق سرطان می توان نسبت به درمان ریزش مو اقدام کرد.

  • رابطه ریزش مو با شپش

شپش  از طریق تماس منتقل شده و در پوست سر و موها جا خوش می کند. شپش موی سر یک انگل است که در همه جوامع نیز دیده می شود. برخی تصور می کنند که کمبود بهداشت در ابتلا به این بیماری دخالت دارد اما از لحاظ علمی، انتقال شپش از طریق تماس مستقیم با فرد و یا لوازم شخصی آلوده صورت می گیرد.

شپش از خون پوست سر تغذیه می کند و نوزادان زیادی در نزدیکی ریشه موها به جای می گذارد. محل گزش شپش دچار خارش و عفونت می شود. گاهی جوشگاه هایی در پوست سر به وجود می آید که در اثر عفونت ایجاد شده است. در صورت عدم درمان، پوست سر به شدت آسیب می بیند و به طبع موها نیز در امان نیستند. سرعت انتقال شپش بسیار زیاد است به طوری که یک فرد آلوده می تواند خانواده و جماعتی را آلوده کند. درمان شپش با استفاده از دارو و درمان های خانگی امکان پذیر است.

شپش و مشکلات پوست و موی سر

  • شوره سر و مشکلات ریزش مو

شوره سر را برخی به عنوان بیماری نمی دانند ولی هر چه که هست موجب آزار روحی زیادی می شود. افراد بسیاری با این بیماری درگیر هستند یا حداقل در بازه ای از زمان دچار شوره سر شده اند. دو نوع شوره سر چرب و خشک وجود دارد. در شوره چرب نوعی مخمر روی پوست سر رشد می کند و می تواند خارش و قرمزی پوست و حتی ضایعات چرکی را ایجاد کند.

برای درمان شوره سر انواع شامپوها و لوسیون ها و … تولید شده است. با مشاوره رایگان از ما می توانید محصولات بهداشتی مناسب را تهیه کنید. کلینیک تخصصی مو و زیبایی مو درویش زاد به صورت کاملا رایگان مشاوره های تخصصی ارائه می دهد.

  • رابطه ریزش مو و افسردگی

بیماری های روحی نیز به اندازه بیماری های جسمی در افزایش ریزش مو نقش دارند. مصرف داروهای ضد افسردگی روند ریزش مو را سریع تر می کند. افسردگی یکی از شایع ترین بیماری ها در جوامع است که اغلب نادیده گرفته می شود. فرد مبتلا تمایلی به رسیدگی و مراقبت از موهای خود را ندارد و همین امر منجر به مشکلات جدی می شود. طولانی تر شده فاز استراحت و توقف کامل رشد مو از پیامدهای افسردگی و تغییرات هورمونی ناشی از آن است.

افسردگی بعد از زایمان یکی از شایع ترین بیماری ها در بانوان است که به مرور منجر به ریزش مو نیز می شود. خبر خوب اینکه افسردگی و ریزش مو هر دو قابل درمان درمان هستند. با دوری از عوامل استرس زا و تکمیل روند درمان می توان انتظار داشت افسردگی به طور کامل درمان شود. در نهایت موها نیز فاز رشد را شروع می کنند و کیفیت و ظاهر موها به مراتب بهتر می شود.

با تشخیص به موقع بیماری می توان روند درمان را تسریع کرد. درمان ریزش مو بلافاصله پس از درمان بیماری شروع می شود.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط