شوره سر چیست؟
210

شوره سر چیست و چگونه درمان می شود؟

شوره سر یکی از خجالت آورترین مشکلاتی است که گاهی فرد را از شرکت در جمع، باز می دارد. بسیاری از جوانان و بزرگسالان تنها به دلیل این شوره های آزار دهنده موی سر، ترجیح می دهند رفت و آمد خود را محدود کنند. واقعیت اینجاست که این سفیدی های روی یقه کت و سرشانه، اصلا جلوه خوبی ندارد و موجب نگرانی های زیادی می شود. در پاره ای از اوقات روش های مراقبتی مو و درمان های خانگی نیز جواب نمی دهد و فرد ناچار می شود از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

در این مقاله از مرکز کراتینه موی سعیده درویش زاد، به بررسی عوامل شوره سر می پردازدیم و در انتها روش های درمانی مرسوم را مورد بررسی قرار می دهیم.

در ابتدا لازم است موضوع اصلی مقاله یعنی شوره سر را تعریف کنیم.

شوره ی موی سر چیست؟

در طی یک ساعت میلیاردها سلول در بدن ما از بین می روند ، از جمله سلول های پوستی. سلولهای پوستی مرده در ناحیه سر، به عنوان شوره سر شناخته می شوند. به عبارت دیگر، شوره سر همان پوسته های جدا شده و مرده در پوست سر است. در حالت عادی این پوستها اصلا دیده نمی شوند و با استحمام و شستن از موها جدا می شوند؛ اما وقتی مقدار پوسته ریزی در ناحیه سر و موها بیشتر می شود، باید نسبت به درمان اقدام کرد.

در ادامه عواملی که منجر به ایجاد شوره سر می شوند را بررسی می کنیم.

علت ایجاد شوره سر

چه عاملی باعث شوره سر می شود؟

دلایل ایجاد پوسته سر از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ اما به طور معمول این عوامل در ازدیاد سلول های مُرده پوست سر تاثیر بیشتری دارند. این عوامل عبارتند از:

-درماتیت سبورئیک:

آیا پوستی چرب و تحریک شده دارید؟ درماتیت سبورئیک ، همان چیزی است که این مشکل را ایجاد کرده است. پوسته های سفید در روی موها و سر که تمایل به خارش دارند، ناشی از این بیماری است که معمولا همراه با سن بلوغ دیده می شود. میزان ترشح غدد سباسه در دوران بلوغ افزایش می یابد و روغن و چربی روی پوست سر را می پوشاند. پوست سر به طور معمول پوسته هایی را می ریزد؛ اما در  درماتیت سبورئیک، با تولید سلول های اضافی پوست وضعیت پوسته ریزی شدیدتر می شود.

 -پوست خشک:

همانطور که پوست چرب باعث ایجاد شوره می شود، خشکی پوست نیز می تواند دلیل پوسته پوسته شدن و ایجاد شوره ی سر باشد. در چنین شرایطی شوره سر معمولاً مانند پوسته های روغنی به نظر می رسد؛ اما بسیار خارش دار است و می تواند بثورات وحشتناکی ایجاد کند.

 -پوست سر آلوده:

آیا شما به طور مرتب موهای خود را نمی شورید؟ آیا در مناطق بسیار آلوده کار می کنید؟ اگر بله ، پس مشکلات شوره سر شما به دلیل پوست کثیف است. کثیفی و آلودگی می تواند منجر به تولید قارچ یا کپک در روی پوست شود و در نتیجه پوسته پوسته های اضافی ایجاد شود. آلودگی هوا یکی از مواردی است که در افزایش شوره سر تاثیر دارد.

سن بلوغ و معضلی بنام چربی و شوره سر !

پوسته شدن پوست سر

شوره سر Malassezia

مالاسزیا قارچی است که روی پوست موجودات خزدار و انسان نیز یافت می شود. این قارچ از  چربی و سلولهای مرده پوست سر شما تغذیه می کند. اما وقتی گرد و غبار و آلودگی با چربی سر، ترکیب شود، مالاسزیا باعث ایجاد شوره می شود. با کنترل چربی ترشح شده و بررسی فولیکول های مو می توان میزان آلودگی روی پوست سر را کاهش داد.

 -استرس ذهنی:

استرس به تنهایی زمینه ساز بسیاری از مشکلات بدن و پوست و مو است. در اغلب موارد برای کاهش استرس، درمان جدی انجام نمی شود. اما وقتی یکی از اندام ها به واسطه استرس دچار مشکل شد، فرد در صدد درمان بر می آید. استرس به خودی خود در ایجاد شوره سر هیچ نقشی ندارد؛ اما به وضوح روی کیفیت موها تاثیر می گذارد. شوره سر نیز نشان دهنده یک مشکل در مو و پوست سر است.

-برخی از مشکلات پزشکی:

آیا در مورد پسوریازیس و اگزما چیزی شنیده اید؟ افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف تری هستند از برخی ناهنجاری های پوستی رنج می برند. این افراد مستعد ابتلا به شوره ی سر و پوسته ریزی سفید روی موها هستند. در این مورد اقدامات تخصصی پزشکی توصیه می شود.

-استفاده بیش از حد از محصولات زیبایی مو:

محصولات مختلفی برای مراقبت و نگهداری از مو تولید شده است؛ ولی همه این محصولات مناسب موی شما نیستند. در انتخاب شامپو، ماسک مو، سرم مو و… هوشمندانه عمل کنید. برخی از این محصولات منجر به خارش و تحریک پوست سر شده و در تشدید شوره سر نقش دارند.

-رژیم غذایی:

یک رژیم غذایی متعادل با ویتامین ها و پروتئین های مناسب پوست ما را تغذیه می کند. مصرف مداوم غذاهای فراوری شده و کنسروی می تواند موجب بروز شوره در پوست سر بشود. با تغییر سبک تغذیه و تنوع غذایی می توانید از شر شوره و پوسته های روی سر، خلاص شوید.

حال که با عوامل ایجاد شوره سر آشنا شدید، نوبت آن است که بدانید چگونه شور سر را درمان کنید.

چگونه با نوشیدن آب، موها را شاداب و براق کنیم؟

رفع آلودگی از روی موی سر

چگونه شوره سر را درمان کنیم؟

روش های درمانی Dandruff معمولا طولانی مدت هستند و بسیاری از افراد به درستی آن را انجام نمی دهند. مداومت در درمان، ضامن اثرگذاری روش های درمان شوره پوست سر است. درمان های تخصصی و پزشکی زیر نظر متخصص انجام می شود اما می توانید با تغییر در سبک زندگی تا حدود زیادی مشکل را کنترل کنید:

-ابتدا شامپویی متناسب با نوع پوست خود انتخاب کنید

-موهای خود را در فواصل منظم بشویید

-غذای سالم و سرشار از ویتامین بخورید

-خود را درگیر فعالیتهای بدنی کنید که خیلی تحت فشار قرار نگیرید

-خواب کافی به درمان شوره سر نیز کمک می کند

روش های مختلفی برای درمان شوره سر در خانه وجود دارد. در ادامه برخی از رایج ترین درمان های خانگی را معرفی می کنیم:

1. جوش شیرین

جوش شیرین برای مصرف خوراکی اصلا توصیه نمی شود؛ ولی می توانید برای از بین بردن شوره های آزار دهنده پوست سر، از جوش شیرین استفاده کنید. پس از شستشوی موها در حمام، مقداری جوش شیرین را به طور مستقیم روی پوست سر استعمال کنید. بعد از چند دقیقه موها را با آب سرد، آبکشی کنید. برای کسب نتیجه بهتر می توانید جوش شیرین را با شامپو مخلوط کرده و با آن موها را بشویید. این درمان نتیجه سریع ندارد ولی به طرز شگفت انگیزی، شوره ها را از بین خواهد برد.

درمان با آلوئه ورا

2. آلوئه ورا برای درمان شوره سر

آلوئه ورا را اغلب به دلیل اثرات تسکین دهنده آن می شناسیم. برای خلاص شدن از خارش و پوسته شدن سر، از گیاه پر خاصیت آلوئه ورا استفاده کنید. قسمتی از گیاه را به صورت عرضی برش دهید شیرابه داخل آلوئه ورا را روی پوست سر ماساژ دهید. پس از نیم ساعت، موها را به روش معمول در حمام بشویید.

3. روغن نارگیل

مادربزرگ ها با روغن های گیاهی انواع دردها را درمان می کردند. طب سنتی و مدرن هر دو به ارزشمند بودن روغن های طبیعی اذعان داشته اند. به خصوص استفاده از روغن نارگیل بر روی پوست سر، معجزه می کند. قبل از استحمام با توجه به حجم موها، مقداری روغن نارگیل طبیعی را روی پوست سر ماساژ دهید. موها را با کلاه رنگ پوشانده و بعد از یک ساعت موها را با آب ولرم شستشو دهید.

4. لیمو

اسیدسیتریک یکی از ترکیبات اصلی در شامپوی ضد شوره است. این اسید در لیمو ترش به وفور یافت می شود. مصرف لیمو ترش به همراه سالاد و مواد غذایی در حفظ کیفیت موها تاثیر دارد. برای خلاص شدن از شوره های آزار دهنده مو می توانید از آب لیموترش کمک بگیرید. آب یک لیمو ترش را گرفته و به آن یک لیوان آب اضافه کنید. این محالول را پش از شامپو و شستشو روی موها استفاده کنید.

سرکه سیب

5. درمان شوره سر با سرکه سیب

مقدار مساوی آب و سرکه سیب را مخلوط کنید و آن را در یک بطری اسپری بریزید. قبل از شامپو زدن مو می توانید محلول جادویی ضد شوره را روی پوست سر خود اسپری کنید و بگذارید 15 دقیقه تا یک ساعت  محلول آب و سرکه روی پوست سر باقی بماند. پس از آن می توانید موها را بشویید.

6. روغن زیتون

روغن زیتون یک درمان خانگی بسیار موثر در درمان مشکلات مو  است. می توانید از آن برای درمان شوره سر نیز استفاده کنید. چند قطره روغن زیتون بکر را به پوست سر خود بمالید و بگذارید یک شب بماند. موهای خود را با چیزی ، مثلا یک کلاه رنگ موی پلاستیکی ، بپوشانید تا گرما ایجاد شود. صبح روز بعد ، می توانید شامپوی همیشگی، موها را بشویید. این روش برای درمان دائمی مشکلات شوره سر بسیار مناسب است.

7. نمک دریا

موها را زیر دوش خیسک کنید. سپس مقداری نمک دریا را در کف دست ریخته و با آن پوست سرا ماساژ دهید. به آرامی نمک را روی همه قسمت های پوست سر، بمالید و به صورت دایره ای کف دست را حرکت دهید. نیازی به چنگ زدن زیاد نیست. با این کار گره های ناجوری روی موها ایجاد می شود. بعد از 10 دقیقه موها را با شامپو بشویید. این درمان در کاهش پوسته های سر، تاثیر زیادی دارد.

روش های درمان شوره سر در خانه نیازمند صبر و حوصله زیادی است. این شیوه های درمان کاملا امن و بی ضرر هستند ولی کسب نتیجه، سریع نیست. نباید توقع داشته باشید که با درمان خانگی، بلافاصله از شر شوره ها خلاص شوید. رمز موفقیت، مداوم و استمرار در استفاده از این مواد است.

با شرکت در دوره‌ های حضوری هیر مستران، مهارت‌ های خود را در زمینه مراقبت از موها به افزایش برسانید.

سخن آخر…

به طور کلی ابتدا باید به دنبال علت شوره سر بود و سپس راه حلی برای آن یافت. یکی از راه حل های درمان شوره سر استفاده از شامپوهای شوره سر است. قبل از خرید شامپوی ضد شوره سر، ابتدا از اصالت و کیفیت آن مطمئن شوید. متخصصین مرکز زیبایی موی سعیده درویش زاده بهترین محصولات را با توجه به جنس موهای تان معرفی می کنند. خدمات مشاوره ای سعیده درویش زاده در معرفی محصول، کاملا رایگان است؛ تنها کافی است با ما تماس بگیرید.

 

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط