337

علل ریزش مو در نوجوانان و راه های درمان

اگرچه ریزش مو در نوجوانان پدیده ای شایع و رایج است اما هنوز هم در مورد درمان این مشکل، کوتاهی می شود. برخی از نوجوانان نسبت به این موضوع حساسیت نشان نمی دهند و جالب اینکه والدین هم ریختن موها را پدیده ای معمولی می دانند. عدم توجه به این موضوع می تواند منجر به از دست رفتن همه موها و طاسی بشود. با تشخیص صحیح و به موقع می توان مشکل ریزش مو را به طور کامل برطرف کرد.

ریزش مو در سنین پایین اصلا عادی نیست و نشان دهنده یک مشکل جدی در نوجوان است. کاهش تراکم موها و کم مویی در سنین کم موجب افسردگی و گوشه گیری نوجوان می شود. ضروری است قبل از اینکه صدمات غیر قابل جبرانی به موها وارد شود نسبت به درمان به موقع ریزش مو در نوجوانان اقدام شود.

به طور کلی علل ریزش مو در بین همه نوجوان ها یکسان نیست. در این مورد معاینه بالینی تنها راه برای تشخیص عامل به وجود آورنده این مشکل است. حتی در بین نوجوانان دختر و پسر نیز نمی توان یک عامل مشخص را در این مورد مقصر دانست. بنابراین لازم است تا ابتدا به صورت جداگانه بررسی شود. در ادامه علل ریختن موها در سنین نوجوانی معرفی شده است.

ریختن مو در سنین نوجوانی

علل ریزش مو در نوجوان دختر

دلایل زیادی برای ریختن موی دختران نوجوان وجود دارد. خانواده هایی که فرزندان دختر دارند باید در این مورد اطلاعات کسب کنند تا در هنگام بروز مشکل، راهکار مناسب ارائه بدهند. برخی از شایع ترین دلایل ریزش موی نوجوانان دختر اینها هستند:

ریزش موی نوجوانان در اثر مصرف دارو

نوجوانی همراه با جوش و آکنه های پوست صورت نمایان می شود و این مشکلی جدی برای نوجوانان است. دختران نوجوان به شدت روی این موضوع حساس هستند و هر نوع درمانی را برای از بین بردن این جوش های چرکی و زشت، تحمل می کنند. برای درمان آکنه و جوش های چرکی و سرسیاه تنها چاره مراجعه به پزشک و تجویز داروهای تخصصی است. برخی از دارو به صورت پماد و برخی دیگر مصرف خوراکی دارند. آیا می دانستید که علت ریزش موی دخترتان مصرف داروهای ضد آکنه است؟

در ضمن همه داروهای تنظیم کننده هورمون نیز همین ویژگی را دارند و منجر به ریزش موی شدید می شوند.

آلوپسی کششی در نوجوانان

ریزش موی آلوپسی کششی

یکی از دلایل اصلی ریزش موی نوجوانان دختر پیروی از مد و مدل های جدید پیرایش مو است. اغلب دختران نوجوان تمایل درند تا مدل موهای جدید را امتحان کنند. این امر گاهی به بهای از دست رفتن سلامت موها تمام می شود. به خصوص مدل هایی که در آن موها محکم بسته می شود، آسیب های جدی به پوست سر وارد می کند. کشیدگی پوست سر و موها به مرور ریشه موها را سست و ضعیف می کند. ناحیه ریخته شده در محل کشیدگی است و به سادگی قبال تشخیص است. این مورد را در دختر بچه ها هم می توان مشاهده کرد. والدینی که مدام موهای کودک را دم اسبی می بنندند ناخواسته یک اشتباه را تکرار می کنند.

استفاده از هدفون، کلاه و …. در بین دختران نوجوان نیز می تواند منجر به ریزش موی شدید شود. اگر ساعات طولانی از کلاه یا هدفون استفاده شود موها دچار شکستگی و در نهایت ریزش می شود. استفاده از رنگ مو و مواد شیمیایی بر روی موها نیز به همین اندازه مضر است و می تواند منجر به از دست دادن موها بشود. برای حفظ سلامت و شادابی موهای خود از هر گونه دستکاری موها بپرهیزید و حتی الامکان از مدل موهای باز و آزاد استفاده کنید.

استرس و ریزش مو

هورمون ها از عوامل ریزش مو در نوجوانان دختر

دوران بلوغ و نوجوانی با تغییرات زیادی در بدن همراه است. علت ایجاد این همه تغییر چیزی نیست جز کم و زیاد شدن هورمون های بدن. در بین دختران نوجوان نیز شاهد نوسانات هورمونی زیادی هستیم به طوری که گاهی این تغییرات در خلق و خوی فرد نیز قابل مشاهده است. علاوه بر آن برخی از دختران نوجوان دچار بیماری های هورمونی و مرتبط با سن نیز می شوند که مشکل را افزایش می دهد.

ریزش مو در دختران نوجوان نشان دهنده تغییرات و گاهی بیماری های هورمونی است. والدین باید دختران نوجوان را در این زمینه یاری کنند تا در صورت مشاهده هر گونه بیماری یا مشکل خاصی، بتوان از پزشک متخصص کمک گرفت. برخی از بیماری ها نظیر تیروئید، سندروم تخمدان پلی کیستیک و …. منجر به ریزش موی شدید می شود. اگر تعداد موهای ریخته شده بیشتر از 150 تار مو در روز باشد، حتما برای تشخیص بیماری به پزشک مراجعه کنید.

نقش کم خونی در ریزش موی دختران نوجوان

این موضوع در بین دختران نوجوان بسیار بیشتر از پسران دیده می شود. تغییرات هورمونی همراه با سن بلوغ در این زمینه دخالت دارد. کم خونی ناشی از فقر آهن به علت از دست دادن خون می تواند ریزش موی شدید به همراه داشته باشد. مو از دو بخش ریشه و ساقه تشکیل شده است. ریشه مو بخش زنده ان است و برای رشد و شادابی نیاز به مواد مغذی دارد. ریشه مو مواد مغذی را از طریق رگ های خونی پوست سر دریافت می کند. کم خونی و فقر مواد مغذی در خون به شدت روی ریشه مو تاثیر دارد.

با مصرف مکمل های آهن می توان جلوی ریزش موی دختران نوجوان را گرفت. به دلیل حساسیت این موضوع لازم است تا مصرف مکمل آهن به تجویز پزشک باشد. از مصرف خود سرانه مکمل آهن خودداری کنید این کار تبعاتی را در پی دارد.

ریزش موهایتان را با خدمات ویتامینه ریزش مو ما کاهش دهید و موهای پر حجمی داشته باشید.

کاهش تراکم مو در نوجوانی

استرس در دختران

استرس عامل اصلی بروز بسیاری از بیماری ها در افراد است. نوجوانان نیز از این قضیه مستثنی نیستند. دخترهای نوجوان همراه با تغییرات هورمونی در بلوغ بسیار حساس و شکننده می شوند.تعهدات خانوادگی، اجتماعی و تحصیلی استرس زیادی به دخترها تحمیل می کند. اگرچه پایه های پذیرش تعهد از این سنین آغاز می شود ولی خانواده ها مراقب باشند این تعهدات خارج از حیطه نوجوان نباشد زیرا فشار روحی زیادی وارد می کند و نتیجه ریزش موها در حین شانه زدن است.

علل ریزش مو در نوجوانان پسر

دلایل ریزش مو در آقایان با خانم ها اندکی متفاوت است. این موضوع در بین پسران و دختران نوجوان نیز به وضوح قابل مشاهده است. برای مثال به ندرت کم خونی موجب ریزش موی پسران نوجوان می شود اما برخی موارد در این گروه سنی و پسرها بیشتر دیده شده است. ریختن موی پسران نوجوان به دلیل احتمال طاسی، بسیار نگران کننده است. اغلب عوامل به وجود آورنده ریزش مو قابل پیشگیری و درمان هستند. بنابراین قبل از اینکه تراکم مو به مقداری زیادی کم شود و طاسی رخ دهد باید نسبت به درمان به موقع اقدام شود. در ادامه مهم ترین مواردی که منجر به ریزش مو در نوجوانان پسر می شود را معرفی می کنیم.

ریزش مو در نوجوانان پسر

مصرف داروها

علت ریزش موی پسرها می تواند مصرف داروهای ضد آکنه و جوش غرور باشد. این مورد در دختران نوجوان نیز دیده می شود. در صورتی که پسر نوجوان دارای بیماری خاصی باشد نیز شدت ریزش مو بیشتر می شود. البته در اغلب موارد مشکل فقط مربوط به داروهای مهار کننده هورمون برای درمان جوش های دوران نوجوانی است. با بهبود علائم جوش و آکنه و قطع مصرف دارو، موها دوباره رشد خواهد کرد و ریزش مو نیز متوقف می شود.

طاسی منطقه ای

شایع ترین عوامل ایجاد ریزش مو در بین پسران نوجوان و آقایان، آلوپسی آره است که نوعی طاسی منطقه ای ایجاد می کند. از ظاهر الگوی ریختن موها نیز می توان به وجود این بیماری پی برد. در ابتدا ریزش منطقه کوچکی را درگیر می کند ولی در صورت عدم درمان، منطقه ریخته شده وسیع تر شده و همه سر را در بر می گیرد. این نوع ریزش مو به دلیل شکل خاصی که دارد به ریزش موی سکه ای نیز معروف شده است.

 آلوپسی آندروژنیک

این بیماری به الگوی ریزش موی مردانه شناخته می شود. در ابتدا موها شروع به نازک شدن می کند و بعد موهای نازک و ضعیف می ریزد. این روند تا جایی ادامه دارد که کل سر را نیز طاس می کند. با تشخیص پزشکی به موقع می توان بیماری را کنترل و درمان کرد. این عارضه تا حدود زیادی تحت تاثیر ژنتیک قرار دارد و در برخی خانواده ها بیشتر دیده می شود.

بد غذایی علت ریزش موی نوجوانان پسر

تغذی ناسالم مهم ترین عامل در ریزش مو است. این امر در همه گروه های سنی به یک اندازه تاثیر دارد. اما پسران نوجوان بیشتر از غذاهای آماده و چربی های ناسالم استفاده می کنند و بیشتر دچار ریزش مو می شوند. فست فودها، مواد غذایی کنسروی و چرب و سرخ کردنی ها همگی از نظر تغذیه ای ناسالم هستند و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین نمی کنند. از همین دوران نوجوانی باید نسبت به تغذیه صحیح فرزندان حساس باشید تا الگوی تغذیه ای مناسب شکل بگیرد.

استرس در پسران

نوجوانی حد فاصل کودکی و بزرگسالی است. بسیاری از نوجوانان در این سن با مسئولیت های اجتماعی زیادی روبرو می شوند که در وهله اول به شدت استرس آور است. به خصوص پسران نوجوانی که در دوران بلوغ به طور ناگهانی، ناچارند مسئولیت زیادتری را بپذیرند دچار ریزش موی شدید می شوند. این امر به مرور و با مدیریت استرس و در طی زمان، بهتر خواهد شد.

توجه:

در نظر داشته باشید که تشخیص به موقع علت ریزش مو در نوجوانان می تواند در درمان موثر باشد. هر گونه ریزش موی غیر عادی را مهم تلقی کنید و برای درمان به پزشک مراجعه کنید. بی توجهی عواقب ناگواری در پی دارد. کاهش تراکم موها در نوجوانی چیزی نیست که در سال های بعد قابل جبران باشد. احتمال ریزش موی شدیدتر در سنین بالاتر نیز وجود دارد.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط