علل ریزش مو در زنان
140

9 علت مهم برای ریزش مو در زنان

موهای همه می ریزد چه خانم باشید و چه آقا، پیر باشید یا جوان، در هر صورت موها به طور روزانه می ریزد. ریختن موها یکی از طبیعی ترین اتفاقات در دنیاست ولی اغلب تصور می کنیم ریزش موهایمان خیلی زیاد است. روزانه بین 50 تا 100 تار موی سر می ریزد. این موها در موقع حمام کردن، شانه زدن به موها، خشک کردن مو با حوله و حتی حالت دادن به موها با سشوار نیز خواهد ریخت. مشکل وقتی است که تعداد زیادی از موها در طی روز شروع به ریختن می کند وگرنه نا حدود 100 عدد تار مو اشکالی نداارد. علت ریزش مو در زنان و مردان اندکی متفاوت است که در این مطلب به آن می پردازیم.

قبل از شروع ذکر این نکته خالی از لطف نیست که خوشبختانه موی خانم ها به طاسی و کچلی دچار نمی شود. در واقع درصد خانم هایی که در اثر ریزش مو، طاس شده اند خیلی خیلی کمتر از آقایان است. تا اینجای قضیه یک بر هیچ به نفع خانم هاست. خطر کچلی تقریبا منتفی است ولی همیشه امکان ریزش مو و کم پشت شدن موها وجود دارد.

ریزش مو در زنان چیزی در حد یک فاجعه است زیرا موها تاثیر زیادی در زیبایی چهره دارند. بانوان به این 9 دلیل موهای خود را از دست می دهند که تقریبا همگی قابل پیشگیری و درمان است.

دلیل ریزش مو در زنان

1-تلوژن افلوویوم شایع ترین دلیل ریزش مو در زنان

بانوانی که به تازه ای زایمان داشته اند یا تحت عمل جراحی بوده اند، این عارضه را تجربه می کنند. معمولا بعد از خونریزی زیاد در اثر زیامان و جراحی، موها شروع به ریختن می کند. استرس شدید و کاهش وزن نیز وخامت اوضاع را افزایش می دهد. بسیاری از مادران دچار استرس شدید هستند یا به بیماری های افسردگی شدید مبتلا می شوند. مصرف داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و …. در حین تلوژن افلوویوم باعث می شود تا موها سریع تر به مرحله استراحت برود.

این عارضه معمولا بین 6 هفته تا 3 ماه بعد از یک رویداد استرس زا به وجود می آید. بنابراین احتمال اینکه موهای مادر بعد از چند ماه شروع ب ریزش شدید داشته باشد، هست. الگوی ریختن مو به این صورت است که موقع شستن یا شانه کردن موها، یک مشت مو کنده می شود. در اغلب موارد، پیاز مو نیز همراه تارهای مو بیرون میاید که اوضاع را بدتر می کند.

در تلوژن افلوویوم تعداد زیادی از موها به فاز استراحت می روند و مرحله رشد را نمی گذرانند. اگر استرس ادامه دار باشد، میزان ضایعه شدیدتر خواهد شد. علاوه بر درمان های پزشکی، اعضای خانواده باید تمام تلاش خود را برای کاهش استرس مادر داشته باشند.

با شرکت در دوره‌ های مجازی هیر مستران، تخصص خود در مراقبت از موها را بهبود بخشید.

ریزش موی ارثی در زنان

2-ریزش موی ارثی

 آلوپسی آندروژنتیک یا ریزش موی ژنتیکی شایع ترین علت ریزش مو است که در هر دو جنس دیده می شود. خانم ها ژن پر مویی یا کم مویی را از طرف خانواده مادری و پدری به ارث می برند. اگر در هر دو خانواده، سابقه گکم مویی وجود داشته باشد، احتمال اینکه شما نیز موهایتان کم پشت شود هست. این نوع ریزش مو از نازک شدن موها در ناحیه پشت سر و اطراف شقیقه ها شروع می شود.

اگر مادرتان نیز به این عارضه مبتلاست احتمالا از 20 سالگی موهای تان شروع به ریختن می کند. با نمونه برداری از پوست سر می توان روند کوچک شدن فولیکول را تشخیص داد و در صورت اثبات قطعی، داروهای لازم تجویز می شود.

3- ریزش مو در زنان به علت مشکلات تیروئید

هورمون تیروئید مسئول تنظیم متابولیسم بدن است. ترشح متعادل تیروئید موجب سلامت عمومی بدن و ارگان ها است. در بسیاری مواقع که تصور می کنید موها بی دلیل می ریزد، در واقع ریزش موی تیروئیدی به وجود آمده است. چاقی یا لاغری، خستگی، یبوست یا اسهال، افسردگی، تپش قلب، تحریک پذیری و …. بسیاری مشکلات دیگر به دلیل به هم خوردن نظم ترشح هورمون تیروئید است.

میلیون ها نفر در دنیا مبتلا به این عارضه هستند ولی طبق آمارهای منتشر شده، تعداد زنان گاهی 10 برابر بیشتر از مردان است. معمولا در زنان بالای 50 سال این نوع ریزش مو بیشتر دیده می شود. مهم تشخیص به موقع بیماری است بقیه کارها با پزشک معالج تان است.

دلیل ریختن موها در بانوان

4-ریزش مو در زنان به علت ابتلا به لوپوس

در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم حمله می کند. بسیاری از زنان در حین بارداری یا پس از آن مبتلا به لوپوس می شوند. اگر ریزش موی شدید به همراه خستگی مفرط، زخم های دهانی و تورم دردناک مفاصل باشد، امکان ابتلا به بیماری وجود دارد.

با پیشرفت لوپوس دیگر تنها ریزش مو در زنان نگران کننده نیست بلکه علائم بالینی شدیدی نیز بروز می کند. تورم در دست و پا، درد قفسه سینه، کم خونی، تب، خستگی و …. از سایر علائم لوپوس هستند. پزشک روماتولوژی با تشخیص بیماری، داروهای خوراکی تجویز می کند با بهبود بیماری، جلوی ریزش مو در زنان نیز گرفته می شود و کیفیت موها بهتر خواهد شد.

جلوگیری از ریزش مو در زنان

5-کمبود آهن در دختران جوان

زنانی که پریود سنگین دارند یا غذاهای غنی از آهن کافی نمی خورند، ممکن است مستعد کمبود آهن باشند. اگر بدن کم خون بشود گلبول های قرمز کمتری دارد. گلبول های قرمز مسئول اسکیژن رسانی به سلول های بدن هستند. دختران جوان و زنانی که کم خونی ناشی از فقر آهن دارند مدام با مشکل سر درد، خستگی، سردی دست و پا و ریزش موی سر مواجه هستند. با رژیم غذایی مناسب می توان از کم خونی پیشگیری کرد.

برای تشخیص کم خونی باید به پزشک مراجعه کنید با اندازه گیری گلبول های قرمز خون می توان افراد مشکوک به کم خونی و فقر آهن را شناسایی کرد. هر زن بالغ در طی دوران باروری به 18 میلی گرم آهن در روز نیاز دارد. این مقدار به 8 میلی گرم در سنین یائسگی کاهش پیدا می کند. به همین نسبت ریزش مو در زنان جوان و دختر بچه ها گاهی بیشتر است.

نکته : مصرف مکمل های آهن باید به تشخیص پزشک باشد. هرگر قرض آهن را سر خود مصرف نکنید.

ریزش موی سندرم پلی کیستیک
6-سندرم تخمدان پلی کیستیک

حدود پنج میلیون زن در ایالات متحده از سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج می برند. این بیماری که می تواند از 11 سالگی شروع شود، به دلیل عدم تعادل هورمونی است. در این بیماری، تخمدان ها بیش از حد هورمون های مردانه تولید می کنند و این امر می تواند ناباروری را در پی داشته باشد.

رشد موهای زائد صورت،  قاعدگی نامنظم، آکنه و کیست در تخمدان شود از پیامدهای بیماری هستند. متاسفانه در همه نقاط بدن موها شروع به رشد می کند و زیادتر می شود اما موهای سر، برعکس شروع به ریزش می کند. این عارضه پس از تشخیص بالینی، قابل درمان است. داروهای مسدود کننده تستوسترون از جمله قرص های ضد بارداری در این مورد تجویز می شوند.

روش های درمان ریزش مو در زنان

7- شوره سر و ریزش موی شدید

درماتیت سبورئیک باعث پوسته شدن پوست کف سر می شود. این پوسته ها سفید  مایل به زرد هستند و به صورت خود به خودی از پوست سر جدا می شوند. این همان شوره سر است که خیلی ها را به دردسر انداخته است. شوره سر تنها به موهای خشک نیست و در افرادی که موهای چرب دارند نیز دیده می شود. درمان های خانگی برای از بین بردن شوره سر بسیار رایج است. درمان این مشکل ساده نیست و زمان زیادی می برد. شامپوی ضد شوره نیز تولید شده که تا حدود زیادی کار راه انداز است.

8-آلوپسی آریتا (Alopecia Areata)

این نوع بیماری خود ایمنی با ریزش موی شدید همراه است. در آلوپسی، سیستم خود ایمنی بدن، فولیکول های مو را نیز به عنوان یک عامل خارجی و دشمن تشخیص می دهد. در نتیجه فولیکول های مو، تهدید فرض می شوند و توسط خود بدن از بین می روند. علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نشده و نیازمند تحقیقات بیشتر است.

این بیماری علاوه بر موهای سر می تواند همه موهای بدن را نیز درگیر کند. الگوی ریزش مو در زنان به صورت پراکنده است اما در این بیماری موها به صورت دسته ای و در دایره های کوچک و بزرگ به یکباره می ریزند به طوری که منطقه درگیر، کاملا صاف می شود. برخی از بیماران قبل از ریختن موها احساس گزگز یا سوزش را در پوست سر گزارش کرده اند. این بیماری با یک آزمایش خون ساده قابل تشخیص است و با داروهای موضعی و خوراکی درمان می شود.

9- نحوه مراقبت از مو

شستشوی زیاد موها و شامپو زدن، رنگ کردن افزاظی موها، حالت دادن مو با مواد شیمیایی و دستگاه های حرارتی از مواردی هستند که باعث ضعیف شدن و شکستگی تارهای مو می شوند و در نهایت موها می ریزد.

غالبا ترکیبی از این کارها با هم انجام می شود که اثرات مخرب بیشتری دارد. برای مثال اگر موها را رنگ کرده بعد کراتین کنید و در نهایت سشوار بکشید، این موها در معرض آسیب بیشتری هستند.

مرکز تخصصی احیای مو سعیده درویش زاده

قبل از اینکه باقیمانده موهای خود را نیز از دست بدهید، هر چه سریع تر اقدامات لازم را انجام دهید. در اغلب مواقع با یک آزمایش خون ساده می توان ریشه ریزش مو در زنان را پیدا کرد. در صورتی که موها نازک و ضعیف شده می توانید با ویتامینه کردن موها، جلوی ریزش موی شدید را بگیرید. خدمات ویتامینه موی چرب و خشک در کلینیک زیبایی و مرکز احیا مو سعیده درویش زاده ارائه می شود. جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط